Se face cautarea...
17 septembrie 2014
miercuri, septembrie 17, 2014

Scoala Prems - a doua institutie particulara de invatamint primar la Brasov



La acest inceput de an scolar 2014-2015, la Brasov a fost inaugurata a doua scoala particulara din municipiu. Scoala Prems, cu o capacitate de 400 de locuri, ofera pregatire si ingrijire incepind cu nivelul de gradinita, continuind cu scoala primara, gimnaziala si liceala. Deocamdata, institutia a inceput cu grupele de gradinita in limba germana si cu clasa pregatitoare. Proprietarul scolii doreste sa creasca si sa educe generatiile de copii de la gradinita si pina la clasa a XII.

Inspectoratul scolar judetean se bucura de infiintarea acestei noi scoli care detine toate avizele si autorizatiile de functionare. Inspectorul general al ISJ, prof. Ariana Bucur, considera ca este normala aparitia scolilor particulare la Brasov (cealalta scoala in functiune este Scoala Jules Verne), deoarece acestea vor crea o concurenta benefica intre unitatile de invatamint brasovene.

Scoala Prems anunta ca vine cu o oferta educationala completa si moderna, care urmareste sa dezvolte aptitudinile copiiilor, si ca va pune accent pe predarea in limbile germana si engleza. Astfel, fiecare copil este stimulat și antrenat să-și atingă potențialul maxim, pentru ca personalul didactic abordează diferențiat procesul de predare-învățare. Clasele sunt formate din cel mult 15 elevi. Copiii sunt implicați în evenimente sociale și culturale pentru a dezvolta abilități practice, antreprenoriale, gândire pragmatică și interese comunitare.

Disciplinele sunt predate interactiv, copiii învață descoperind, comunicând, experimentând. Curricula națională este respectată în totalitate și completată de programul zilnic de limba engleză, iar la finalul ciclului primar copiii susțin examenul Cambridge adaptat vârstei lor. Școala oferă o bază materială performantă, sistem de pază și protecție permanentă, bucătărie proprie, asistență medicală, consiliere psihologică etc. Se poate oferi si transportul copiilor cu microbuzul din proprietatea scolii, la un pret stabilit in functie de zona de rezidenta.

Gradinita dispune de cele mai moderne dotări, supraveghere video permanentă şi în timp real, cabinet medical, cameră izolator pentru copiii bolnavi, supravegheată permanent de medic de specialitate, dormitoare, sală de activităţi pentru studiul muzical (instrumente: pian, vioară, chitară), sală de mese etc.

Scoala functioneaza în clădirea în care a funcţionat până în anul 1989 Institutul de Cercetare şi Proiectare pentru Automobile şi Tractoare. Preturile abonamentelor sint deocamdata promotionale si pot fi consultate pe siteul http://scoalaprems.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!