Se face cautarea...
4 august 2014
luni, august 04, 2014

Izvorul Parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Sambata de Sus



La circa 2 km de Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus se afla un izvor cu apa sfintita, amenajat ca loc de reculegere. In zona sint mai multe fotografii, icoane si informatii afisate despre teologul si duhovnicul Arsenie Boca. Parintele a vietuit in Manastirea Brancoveanu intre anii 1940-1948. In aceasta perioada s-a amenajat locul numit "La izvor", cunoscut acum sub numele de "Izvorul Parintelui Arsenie Boca".

In vremea cind parintele era la Sambata de Sus, lumea nu incapea in poiana din jurul izvorului. Credinciosii veneau pentru spovedit, pentru un sfat sau doar pentru a-l cunoaste. Aproape de izvor e o troita linga care se afla statuetele a doua caprioare. Cei care cunosc biografia parintelui stiu ca dupa ce a plecat la vesnicie, la mormintul lui de la manastirea Prislop au venit, zi de zi, mult timp, doua caprioare care se asezau si vegheau locul ca doi ingeri tacuti.

Datorită personalității sale care atragea mii de credincioși, a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. Arsenie Boca este considerat de către unii dintre ucenicii săi drept cel mai mare duhovnic roman al secolului XX.

Iata harta cu traseul cel mai scurt intre manastire si Izvorul Parintelui Arsenie Boca, drum ce poate fi parcurs si cu masina:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!