Se face cautarea...
17 septembrie 2014
miercuri, septembrie 17, 2014

Ghiozdane, rechizite si "truse de sanatate" pentru elevii brasoveni incepatori, la deschiderea noului an scolar



Peste 80.000 de elevi din judetul Brasov au revenit sau au pasit pentru prima oara in scoli, la inceputul noului an scolar 2014-2015. Circa 36.000 dintre acestia sint copii din municipiul Brasov. Pe parcursul vacantei, scolile au incercat sa imbunatateasca conditiile de invatamint din clase. Unele au beneficiat chiar de schimbari majore, precum izolarea termica a cladirilor.

Copiii din clasa pregatitoare si clasa I-a din municipiul Brasov au avut parte de surprize din partea Primariei, Consiliului Local si a unor sponsori. Elevii din clasa zero au primit o "trusa de sanatate" care contine un recipient special pentru apă, o cutie pentru păstrarea igienică a gustării, vitamine, minerale şi cosmetice pentru igiena orală. Obiectele din trusa au fost cumparate de Primarie iar suplimentele pentru fortificarea organismului au fost oferite de sponsori. Toti cei peste 2300 de copii din clasa pregatitoare vor primi in aceasta luna aceasta trusa. In prima zi de scoala au primit deja acest cadou jumatate dintre acesti elevi.

Un alt program care vine in sprijinul copiiilor de clasa I-a este cel denumit "Primul ghiozdan" care consta intr-un set de rechizite complet pentru elevi, oferite toate intr-un ghiozdan. De acest program, care functioneaza de citiva ani la Brasov, beneficiaza acum 2065 de elevi în clasa I-a. Toti copiii primesc acest ghiozdan, indiferent de situatia materiala a familiilor de care apartin.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, prezent la deschiderea noului an scolar la Scoala Generala nr.9, a anuntat ca unele unitati de invatamint vor avea parte de lucrari de reparatii chiar si in cursul anului scolar (precum Scoala generala nr.12 si Colegiul Tehnic "Remus Răduleț") sau de extindere a capacitatilor (Colegiul National "Dr. Ioan Mesota" si Colegiul Naţional "Andrei Şaguna").

Referitor la faptul ca scoala a inceput fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean spera ca, in citeva saptamini, aceasta problema sa fie rezolvata. Vina pentru aceasta situatie este pusa in seama editurilor care au contestat rezultatele unei licitatii organizate de Ministerul Educatiei. Pina la momentul solutionarii problemei, Inspectoratul a solicitat cadrelor didactice care predau la aceste clase sa imprime primele capitole din manualele electronice pe care le au la dispozitie, pentru ca elevii sa poata invata si de pe un suport pe hartie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!