Se face cautarea...
21 septembrie 2014
duminică, septembrie 21, 2014

Noua sarbatoare a junilor brasoveni - Solomon Fest - vine si cu o noua parada prin oras



Junii brasoveni au decis sa initieze o noua sarbatoare a lor, care sa incheie ciclul de manifestari traditionale desfasurate in timpul primaverii si al verii. Este o sarbatoare a Uniunii Junilor din Schei si Brasovul Vechi, organizatie care s-a infiintat in urma cu citiva ani. Primaria a sprijinit ideea acestei manifestari si chiar a anuntat ca Solomon Fest va fi inclus in calendarul evenimentelor culturale ale Brasovului.

Prin această serbare câmpenească, Uniunea Junilor doreşte să ofere comunităţii braşovene un eveniment cultural şi turistic de calitate şi să promoveze portul tradiţional, jocurile şi tradiţiile gastronomice braşovene şi româneşti. În cadrul evenimentului Junii vor prezenta braşovenilor câteva valori din patrimoniul cultural al românilor din Şchei: Hora junilor, considerată forma perfectă la care a ajuns acest joc colectiv în spaţiul românesc, braşoveanca, ardeleana si brâul voinicesc.

În cele două zile ale manifestării, 20-21 septembrie, între orele 12.00-18.00, organizatorii ofera publicului spectacole de muzică populară, diverse ateliere de echitație și aruncarea buzduganului, produse tradiționale de sezon, diverse concursuri, toate pe platoul de intrare spre Pietrele lui Solomon de la marginea cartierului Șchei.

Aceasta prima editie a sarbatorii a debutat cu o parada a junilor care, alături de junite, de șerji și comitete, cu steaguri si cu muzica de fanfara au defilat de la Primarie pina la Pietrele lui Solomon, unde au deschis petrecerea printr-o hora insotita de obiceiul aruncarii buzduganului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!