Se face cautarea...
22 septembrie 2014
luni, septembrie 22, 2014

Delicii culinare, muzica diversa si spectacole de dans la "Zilele Culturale Maghiare din Brasov"In perioada 20 septembrie - 5 octombrie, la Brasov au loc "Zilele Culturale Maghiare", o manifestare bogata in diferite evenimente culturale si folclorice la care sint invitati sa participe artisti renumiti din Ungaria, precum "regele blues-ului" Deak Bill Gyula (care a cintat in concerte si cu B.B. King) sau celebra trupa rock Beatrice (care, deasemenea, a avut colaborari cu formatii rock de prima marime pe plan mondial).

Pe linga concertele de muzica blues si rock vor mai fi spectacole cu muzica usoara, jazz si cintece populare maghiare, desfasurate in diferite locatii din oras: Sala Patria, Teatrul Sica Alexandrescu, Teatrul de Opera si citeva pub-uri.

In Piata Sfatului a inceput de ieri un Târg de meşteşuguri tradiţionale şi gastronomie. Aici au loc prezentari ale meşteşugurilor tradiţionale, degustări de produse tradiționale, dansuri si cantece populare pentru cei mici şi cei mari, expozitii de fotografie, prezentare de modă copii, concerte, corturi tematice civile. Aveti ocazia ca, pina joi, sa gustati la targ mancare traditionala maghiara (kurtos, langos, gulas etc.) si diferite preparate din carne sau dulciuri care, cu siguranta, va vor face pofta numai cind le veti privi.

"Zilele Culturale Maghiare" reprezinta o veche manifestare a maghiarilor brasoveni care a fost intrerupta in anii '40 ai secolului trecut si reluata in urma cu 3 ani. Scopul acesteia este sa prezinte tuturor brasovenilor si turistilor valorile culturale care definesc identitatea etniei maghiare.

Iata care este programul manifestarii:

21- 25 septembrie, zilnic între orele 10.00-20.00 : Târg de meşteşuguri tradiţionale şi gastronomie în Piaţa Sfatului: prezentarea meşteşugurilor tradiţionale, degustări produse tradiționale, dansuri si cantece populare pentru cei mici şi cei mari, expozitii, prezentare de modă copii, concerte, corturi tematice civile. etc.

21 septembrie, ora 19.00: concert de blues live Deák Bill Gyula („regele blues-ului”) la Sala Patria (Filarmonica).

22, 23 septembrie, ora 18.00 : discuţii la masa rotundă („IT local, Tradiţii şi Inovaţii”), spectacol („Electrosmog”), în sala festivă al Colegiului Naţional Áprily Lajos.

24 septembrie, ora 19.00 : seară jazz-blues cu muzică live în localul Avenue Lounge (str. Mureşenilor)

25 septembrie, ora 18.00: dansuri populare cu muzică live pentru copii, în sala congregaţiei din biserica reformată din oraşul nou (Calea Bucureşti).

29 septembrie, ora 19.00: spectacolul de parodie Irigy Hónaljmirigy.

1 octombrie, ora 19.00: seară jazz-blues cu muzică live în Hockey Pub (str. Bălcescu)

3 octombrie , vineri, ora 19.00: degustări de vinuri .Prezentare de vinuri maghiare de calitate superioară în sala congregaţiei confesiunii unitariene din oraşul vechi (Cuza Vodă - Dr. Victor Babeş).

5 octombrie, duminică : acordurile finale ale zilelor maghiare , concert live Beatrice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!