Se face cautarea...
17 septembrie 2014
miercuri, septembrie 17, 2014

Demonstratii spectaculoase de Ziua Pompierilor



De Ziua Pompierilor, militarii de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov au organizat citeva exercitii demonstrative in parcarea hipermaketului Carrefour. Pentru a demonstra puterea jetului de apa care este eliberat de autospecialele din dotare, pompierii au ridicat caroseria unei masini printr-un sistem de furtunuri, care functioneaza dupa principiul jetpack-urilor. Masina a fost ridicata astfel la circa 5 metri inaltime.

Un pompier imbracat intr-un costum special, care rezista la temperaturi de peste 1000 de grade, a demonstrat cum trebuie actionat pentru a se stinge rapid un foc cu un extinctor. Copiii au avut apoi ocazia sa se joace in autospecialele ISU Brasov dar si in masinile de interventie ale jandarmilor si politistilor, care au venit ca invitati la sarbatoarea pompierilor. Si SRI Brasov a fost prezent cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice. Copiii au vazut cum functioneaza robotul folosit la dezamorsarea bombelor si au putut vedea cit de complex este costumul unui pirotehnist.

Intr-un alt moment spectaculos, citeva echipaje SMURD au intervenit la un accident auto simulat, soldat cu victime umane. Spectatorii au putut urmari cum si cu ce aparate se face o descarcerare. Demonstratia s-a incheiat in aplauzele publicului, impresionat de intreaga desfasurare la care a asistat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!