Se face cautarea...
15 septembrie 2014
luni, septembrie 15, 2014

Zece troleibuze cumparate de RAT Brasov, pentru un aer mai curat in oras

RAT Braşov pune în circulaţie începând de mâine, 16 septembrie 2014, 10 troleibuze second hand achiziţionate recent cu o sumă care reprezintă circa 10% din preţul unor masini noi, de acelaşi tip.

Foto: RAT Brasov
Troleibuzele, marca FBW, aflate într-o stare tehnică foarte bună, au fost cumpărate prin intermediul unei proceduri de licitaţie deschisă, de la SC Omnibus SRL Sibiu, preţul total al achiziţiei ridicându-se la suma de 1,1 milioane lei, valoare fără TVA, plata urmând a se face în rate pe durata a doi ani.

Autovehiculele ce vor intra de mâine în circulaţie au caroseria din aluminiu, au câte 18 metri lungime şi o capacitate de 151 de locuri, dintre care 45 pe scaune, au câte patru uşi, care asigură călătorilor un acces facil la urcare şi coborâre şi toate scaunele tapiţate integral. Ele sunt echipate şi cu motoare termice auxiliare (pe benzină), care asigură deplasarea în caz de avarii ale reţelei electrice de contact ori a altor incidente ce pot apărea. De asemenea, troleibuzele au în dotare şi echipamente electronice de pornire şi deplasare, ce permit un consum de energie redus comparativ cu troleibuzele cu echipament clasic.

În cele 10 autovehicule sunt amplasate aeroterme electrice, pentru a asigura o temperatură confortabilă în saloanele călătorilor şi trape pentru aerisire. Podeaua troleibuzelor este realizată din materiale hidrofuge şi ignifuge, acoperită cu un covor etanş, rezistent la uzură şi antiderapant. Vehiculele nu pornesc cu uşile deschise, închiderea – deschiderea lor fiind semnalizată în bordul de comandă.

Troleibuzele vor fi puse în circulaţie pe liniile unde exista retea de alimentare cu curent electric si unde se inregistreaza o cerere semnificativă din partea călătorilor.

Achizitionarea troleibuzelor se înscrie în seria de activităţi desfăşurate în cadrul campaniei „Săptămânii Europene a Mobilităţii”, o manifestare care sensibilizează cu privire la impactul transporturilor asupra calității aerului la nivel local, și încurajează cetățenii din întreaga Europă să-și îmbunătățească sănătatea și bunăstarea prin schimbarea comportamentului în privința mobilității de zi cu zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!