Se face cautarea...
14 aprilie 2014
luni, aprilie 14, 2014

La Brasov, psihologii au conferentiat despre iubire


In acest weekend, Asociatia Psihologilor Atestati din România a organizat o conferinta care a avut ca tema "Cheia iubirii - Dezvoltare a sinelui prin si cu iubire". Profesori universitari, psihologi si psihiatrii din clinici specializate din tara si din citeva tari europene au prezentat lucrari legate de dezvoltarea personala si profesionala prin intermediul iubirii.

Psihologii spun ca noi, oamenii, suntem iubire si fiecare dintre noi o experientiem in diferite moduri ca: iubire divina, iubire de sine, iubire de copii, parinti, partener de viata, prieteni, iubire de munca, iubire de natura. Problemele personale, problemele de cuplu sau relationale pot fi rezolvate printr-o intelegere mai buna a sentimentului iubirii, obtinuta prin diferite metode si tehnici psihologice.

In programul conferintei au fost prezentate diferite abordari de intervenție psihologica: consiliere, psihoterapie prin hipnoza clinica ericksoniana, psihodrama, integrativa, psihoterapie pozitiva, centrata pe persoana, experientiala, adleriana, terapie de familie, genograme, constelatii familiale, autocunoastere prin teste proiective.

Pentru a va face o idee mai clara despre tematica dezbatuta de psihologi, enumeram citeva titluri ale lucrarilor prezentate in conferinta:

- Capacitatea de a iubi – o înţelegere psihologică şi axiologică
- Dezvoltarea inteligenței emoționale la vârsta preşcolară
- Forme ale iubirii
- Dependența emoțională – între iubire şi suferință
- Armonizarea relaţiei de cuplu prin iubire
- Prin lume, cu iubire: practica atitudinii iubitoare. De la Psihologie înspre Ecologie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!