Se face cautarea...
14 aprilie 2014
luni, aprilie 14, 2014

Harta care va arata ce suprafete din judetul Brasov sint cel mai expuse inundatiilor

Administratia Nationala Apele Romane a publicat pe site-ul www.rowater.ro o harta interactiva de hazard si risc de inundatii pe cursurile mari de apa de pe teritoriul Romaniei. Prin diferite straturi (layere) sint marcate, in culori diferite care indica gravitatea situatiei, terenurile care prezinta riscuri sau hazarduri de inundatii. Prin bifarea stratului "Riscuri asociate" se pot vedea riscurile asociate cu fenomenele de inundatie.


Adica, se poate vedea gradul posibil de afectare a populatiei, ce fel de unitati economice pot sa se confrunte cu inundatii sau in ce zone pot fi afectate de ape gari, spitale, biserici, muzee sau scoli. Stratul "Risc" indica prin culorile portocaliu si rosu zonele cu cel mai mare risc de inundatie iar stratul "Hazard" indica ce adincime poate atinge apa acumulata sau revarsata.


Culoarea mov, de exemplu, arata ca apa poate depasi 1,5 metri adincime. In judetul Brasov, aproape pe tot traseul Oltului exista riscuri nesemnificative sau reduse de inundatii. Unele localitati (Maierus, Ormenis, Augustin, Homorod, Ungra, Fagaras) din bazinul Oltului au anumite suprafete care sint marcate cu rosu, adica au un risc mare de inundatii (se iau in calcul inundaţii care se pot produce o data la 100 de ani). Interesant este ca si citeva localitati din jurul municipiului Brasov sint marcate cu rosu la risc si cu grad mare de afectare a populatiei. Este vorba de zone de pe suprafata localitatilor Bod, Ghimbav si Cristian.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!