Se face cautarea...
25 aprilie 2014
vineri, aprilie 25, 2014

Festivalul medieval Turnirul Cavalerilor, in weekendul urmator

UPDATE: Festivalul a fost aminat, din cauza conditiilor meteo care se prognozeaza, pentru o data care va fi comunicata ulterior

"Atacul" cetatii deschide Festivalul
Festivalul medieval Turnirul Cavalerilor, eveniment de anvergură regională dedicată reconstituirii istorice, arheologiei experimentale, dar și promovării și valorificării valorilor tradiționale și istorice, se va desfasura in acest an în zilele de 2-4 mai 2014, în Complexul Cetate.

Evenimentul va reuni acțiuni și demonstrații specifice tematicii de gen, de la demonstrații de mânuire a armelor medievale, dansuri medievale, târg de artă populară, spectacole cu foc, cântări ale menestrelilor și teatru. Partea teoretică și științifică a evenimentului este concentrată în cadrul a două conferințe pe teme istorice, coordonate de dl. doctor Andrei Pogăciaș. Participanții la festival sunt organizații neguvernamentale din domeniul reconstituirii istorice, asociații de amatori, dar și grupuri profesioniste de artele spectacolului din România și Ungaria.

În premieră, în cadrul acestui festival se vor organiza doua concursuri tematice pentru publicul de largă audiență, cu probe de îndemânare specific medievale, din care nu vor lipsi, spre exemplu, prinderea găinii, mulsul caprei sau alte încercări menite a educa publicul asupra unor subiecte curente în epocă, dar și de a spori gradul de atractivitate și divertisment al evenimentului. Premiile acestui concurs vor consta în echipamente și accesorii de telefonie mobilă (premiul I - 1 Samsung S3 Mini, premiul II - 1 Samsung Galaxy Young, premiul III - voucher de 100 de lei pentru accesorii GSM).

Pentru a facilita accesul la eveniment, se asigură transportul gratuit la locație în fiecare zi a festivalului, punctul de pornire fiind Liceul de Muzică Tudor Ciortea vineri intre orele 16.00 și 21.00 iar sambata și duminica între orele 12.00 și 21.00, plecarea efectuându-se pe măsura ocupării locurilor în mijloacele de transport.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!