Se face cautarea...
25 aprilie 2014
vineri, aprilie 25, 2014

Cele mai recente filme romanesti pot fi vizionate la Centrul Cultural Reduta in 28 si 29 aprilie

In zilele de 28 si 29 aprilie, la Centrul Cultural Reduta are loc o noua editie a Zilelelor Filmului Românesc, un eveniment care se adresează publicului larg şi constă în proiecţii ale celor mai noi producţii cinematografice româneşti. Iniţiativa casei de distribuţie Voodoo Films, condusă de Cristian Mungiu, a avut succes în rândul publicului in primele patru ediţii de până acum, asa ca organizatorii şi-au propus continuarea seriei de evenimente şi în anul 2014, urmând ca de această dată să ofere publicului ocazia inedită a vizionării unor filme recente care, în mod normal, au şanse foarte mici de a fi prezentate în oraşele de provincie.

Proiecţiile au loc în oraşele rămase fără săli de cinema sau în oraşele în care filmele româneşti nu sunt suficient promovate. Brasovul este inclus pe aceasta lista. In cele doua zile de festival vor fi proiectate patru filme de productie recenta, dupa urmatorul program (faceti clic pe titlurile filmelor pentru a vedea trailerele lor):

28 aprilie 2014

“Love Building” - ora 17.30
Regia: Iulia Rugină
Cu: Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă
Gen: comedie, dramă
An: 2014
Durata: 85 min
Love Building este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să “repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

“Roxanne” - ora 20.00
Regia: Valentin Hotea
Cu: Diana Dumbravă, Şerban Pavlu
Gen: dramă
An: 2014
Durata: 97 min
Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate şi descoperă că ar putea avea un fiu cu o fostă prietenă din liceu.

29 aprilie 2014

“Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism” - ora 17.30
Regia: Corneliu Porumboiu
Cu: Diana Avrămuţ, Bogdan Dumitrache
Gen: dramă
An: 2014
Durata: 89 min
Suntem în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul, are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.

“Closer to the Moon” - ora 20.00
Regia: Nae Caranfil
Cu: Vera Farmiga, Mark Strong, Tim Plester
Gen: comedie
An: 2014
Durata: 117 min
Bucureşti, 1959. Un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale pune întreaga ţară pe jar. În România comunistă, un astfel de atac gangsteresc este de neconceput atât pentru autorităţile statului, cât si pentru orice om normal: ce poţi să faci cu lei neconvertibili, într-un regim politic şi economic ce limitează drastic utilitatea banilor? Autorii loviturii: patru bărbaţi şi o femeie, toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri materiale. O lună mai târziu sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte; dar în aşteptarea execuţiei sunt “invitaţi”să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, menită să devină un film educativ şi de propagandă, destinat oamenilor muncii din întreaga ţară! De-a lungul celor câteva zile în care eroii jafului sunt scoşi dimineaţa din celulele închisorii Jilava şi transformaţi în “staruri de cinema” într-un Bucureşti însorit şi plin de viaţă, toată lumea din jurul lor – miliţieni, securişti, anchetatori, echipă de filmare – rumegă aceeaşi întrebare: de ce au făcut-o? ce sperau să obţină? Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planează şi azi asupra acestei poveşti adevărate, într-un film comic şi tragic deopotrivă, realizat în limba engleză, cu o distribuţie internaţională de prestigiu.


Biletele costa 7 lei si se pun în vânzare la Centrul Cultural Reduta, în zilele proiecţiilor (28 şi 29 aprilie).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!