Se face cautarea...
17 aprilie 2014
joi, aprilie 17, 2014

Cum sa vezi filmuletele de pe Youtube la calitate maxima

Videocamerele si smartphone-urile din prezent permit inregistrarea imaginilor in format Full HD, asa ca, majoritatea filmuletelor incarcate pe Youtube au aceasta rezolutie. In paginile Youtube videoclipurile sint rulate la rezolutia standard 640 x 360 pixeli (adica 360p), intr-un player care are aceleasi dimensiuni. Exista o corelatie intre marimea playerului si calitatea imaginii. Intr-un player cu dimensiunile 640 x 360 se pot rula si filmulete la calitate superioara sau inferioara. Pentru asta trebuie sa modificati setarea calitatii. In videoclipul atasat vi se arata cum puteti face asta.

Puteti mari playerul facind clic pe simbolurile din meniu, din dreapta "rotitei". Il puteti mari la dimensiunea 854 x 480 pixeli sau il puteti mari pe tot ecranul. Daca aveti un monitor cu rezolutia 1920 x 1080 pixeli, atunci puteti seta calitatea imaginii la Full HD. Daca aveti o conexiune slaba la internet, pe PC sau telefon, puteti seta calitatea imaginii la 240p sau 144p. Setarea "Automat" identifica rezolutia optima in functie de dimensiunea playerului, de conexiunea internet si/sau natura device-ului pe care il folositi.

Este posibil ca autorii filmuletelor sa le incarce la rezolutia maxima 720p, 480p sau 240p, pentru ca au un volum mai mic si le pot incarca mai usor pe Youtube. In acest caz, sinteti nevoiti sa folositi ce calitate vi se ofera. De retinut ca, Youtube creaza variante de calitati la orice videoclip incarcat. Daca incarcati un filmulet la 1080p, Youtube ii va crea si variante inferioare: 144p, 240p, 360p, 480p, 720p.

Asadar, puteti jongla cu calitatea imaginii, dupa cum doriti. Playerul va permite si afisarea pe tot ecranul, fie atunci cind sinteti pe o pagina Youtube, fie cind playerul este incorporat intr-un site, blog sau retea de socializare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!