Se face cautarea...
2 martie 2014
duminică, martie 02, 2014

Organizare de succes a primei etape de Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile de la Rasnov


Prima etapă de Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile de la Râșnov, din 1 martie 2014, s-a incheiat cu succes pentru organizatori, in ciuda conditiilor meteo neprielnice pentru o astfel de proba sportiva. Primaria Rasnov, Federatia Romana si partenerul OMV Petrom au reusit sa asigure o buna desfasurare a primei competitii internationale de profil din Romania. Confirmarea acestui fapt a venit din partea Federației Internaționale de Schi (FIS) si a sportivelor care s-au clasat pe primele locuri, in prima zi de concurs. De remarcat si interesul foarte mare acordat de iubitorii sporturilor de iarna, care au venit in numar de circa 5000 sa asiste la spectacolul sportiv.

În total, 42 de sportive din 13 țări au participat la competiția desfășurată pe trambulina de 100 de metri a complexului din Râșnov. Din pacate, Carina Vogt din Germania, campioana olimpica de la Sochi, nu a mai putut sări deoarece s-a accidentat la antrenamente.

Sportiva Sara Takanashi (17 ani) din Japonia, actuala deținătoare a recordului de victorii în Cupa Mondială, este câștigătoarea primei etape de Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile desfășurată în premieră în România la centrul de sărituri cu schiurile de la Râșnov.

Aceasta a încheiat competiția pe locul întâi, în urma unor sărituri de 100,5 metri în prima rundă, de altfel cea mai lungă săritură din concurs, și 99 de metri în cea de-a doua, obținând un punctaj final de 252 de puncte. Podiumul a fost completat de sportiveleMaren Lundby (19 ani) din Norvegia șiYuki Ito (19 ani) din Japonia. Maren Lundby a obținut un punctaj de 226,4 puncte, în urma unor sărituri de 96 de metri și 89 de metri, în timp ce Yuki Ito a înregistrat două sărituri cu lungimi de 95,5 metri și 87,5 metri, acumulând 221,6 puncte.

La startul competiției de pe trambulina de 100 de metri s-au aflat sportive din 13 țări: Japonia (6), Germania (5), Rusia (6), Slovenia (6), Norvegia (5), Austria (2), Franța (3), Italia (3), Statele Unite ale Americii (1), Elveția (1), Cehia (2), Finlanda (1) și România (1).

Reprezentanta României, Daniela Haralambie(16 ani), a obținut un punctaj de 79,5 puncte, în urma unei sărituri de 81 de metri, clasându-se pe locul 31 după prima rundă de concurs, chiar sub ultimul loc care asigura calificarea in a doua runda de cioncurs.

Dat fiind ca ieri a fost ziua Martisorului, toate reprezentantele sexului frumos implicate in competitie au primit cite un martisor din partea organizatorilor. In felul acesta, femeile venite din strainatate au aflat de aceasta traditionala sarbatoare romaneasca. Jandarmii care au asigurat securitatea in zona, au impartit flori spectatoarelor si sportivelor, tot cu ocazia aceleiasi sarbatori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!