Se face cautarea...
18 februarie 2014
marți, februarie 18, 2014

Imagini video, vechi de jumatate de secol, despre actualul hotel ARO din Brasov

Video: BRITISH PATHÉ
La jumatatea anilor '60 ai secolului trecut, linga cladirea veche a hotelului care atunci purta numele de "Carpati" s-a ridicat un nou corp de cladire, cu o arhitectura moderna. Pentru a fi construita, a fost demolata o frumoasa biserica reformata, care se integra foarte bine in stilul arhitectural dimprejur. Arhiva BRITISH PATHÉ detine imagini video ale unui reportaj romanesc care prezenta, in vara anului 1966, noul corp al hotelului Carpati. In inregistrarea care poate fi vizionata pe internet (clic pe imaginea de alaturi), se prezinta holul mare al actualului hotel Aro Palace, a carui usa de intrare se deschidea automat prin senzori, iar apoi imagini din camerele de cazare. Este prezentata si terasa de pe acoperis, care oferea o panorama deosebita a orasului.

Video: BRITISH PATHÉ
Intr-un alt filmulet, regasit in aceeasi arhiva, sint prezentate imagini din anul 1967 cu barul si clubul de noapte de la subsolul cladirii vechi. Localul renovat arata ultra modern, in stil occidental, pentru acea vreme. Imaginile fara sonor surprind atmosfera din club, unde o formatie de interpreti cu sombrero cinta muzica mexicana, dansatoarele localului se unduie pe scena iar un magician isi face numarul alaturi de asistenta sa. Clientii de la mese, destul de numerosi, sint relaxati si se comporta ca orice alti clienti din Vest.

Foto: WIKIMAPIA
Hotelul Aro a fost construit la finalul anilor '30 ai secolului trecut, linga palatul Czell. Desi avea linii moderne, cladirea se armoniza destul de bine cu imobilele din jur. Ea a fost proiectata de arhitectul roman Haralamb Georgescu, care dupa instaurarea regimului comunist a emigrat un SUA, unde a avut o activitate universitara si profesionala prolifica.

Corpul nou al hotelului Aro Palace a fost renovat in 2005, an cind a fost ridicat la standarde de 5 stele.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!