Se face cautarea...
26 februarie 2014
miercuri, februarie 26, 2014

Eveniment sportiv la Rasnov - Cupa Mondiala feminina de sarituri cu schiurile.



Eveniment sportiv de anvergura internationala la Rasnov. In weekendul de Martisor, la trambulina de 100 de metri a orasului din vecinatatea Brasovului se va desfasura o etapa din Cupa Mondiala feminina de sarituri cu schiurile. E pentru prima data cind o astfel de competitie se desfasoara in Romania, intrucit baza sportiva rasnoveana, inaugurata acum citiva ani, corespunde tuturor cerintelor si conditiilor de desfasurare a unui astfel de eveniment. Doar 14 tari din lume au organizat pina acum o etapa a Cupei Mondiale de sarituri cu schiurile.

Competitia va fi una puternica, la care vor participa 64 de sportive din Japonia, Germania, Rusia, Slovenia, Norvegia, Austria, Franța, Italia, Statele Unite ale Americii, Elveția, Cehia, Finlanda și România. Printre participantele înscrise în competiție se numără actuala campioană olimpică, reprezentanta Germaniei, Carina Vogt (22 de ani), japoneza Sara Takanashi (17 ani), deținătoarea recordului de victorii în Cupa Mondială și austriaca Daniela Iraschko-Stolz (31 de ani), prima săritoare ce a depășit 200 de metri în zbor și care s-a clasat de 13 ori pe podiumul Cupei Mondiale. Țara noastră este reprezentată în concurs de sportiva Daniela Haralambie (16 ani), membră a echipei naționale de sărituri cu schiurile, susținută prin programul „OMV Move & Jump”.

In afara premiilor sportive si a punctajelor internationale, in cele doua manse se vor acorda premii de cite 18.000 de euro. Sportivele clasate pe primul loc vor beneficia de 7000 de euro. Vor primi sume descrescatoare si sportivele clasate pina la locul 15. Acestea din urma vor primi cite 500 de euro.

Data fiind luna in care a fost programata aceasta etapa a Cupei Mondiale, Primaria Rasnov a fost precauta si a asigurat un stoc de zapada, depozitata in Muntii Bucegi, in zona Diham. Temperaturile de afara, care au ajuns si la 15 grade in timpul zilei,nu au permis producerea de zapada artificiala, asa ca zapada din munti a fost adusa la trambulina cu camioane, care au facut circa 100 de transporturi. Peste 150 de persoane, voluntari, localnici si angajati ai primariei din Rasnov au muncit la intinderea si tasarea zapezii pe suprafata unde se va desfasura competitia.

Brasovenii si locuitorii din zona sint invitati sa asiste la competitie. Accesul este gratuit! Concursul va incepe Sambata, 1 martie, de la ora 14.00 iar Duminica, 2 martie, de la 13.15.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!