Se face cautarea...
29 noiembrie 2013
vineri, noiembrie 29, 2013

Macheta a cetatii Brasovia de pe Timpa pusa la dispozitia turistilor

Turistii care ajung la statia telecabinei de pe Timpa au ocazia sa vizioneze de acum o macheta a fostei cetati Brasovia, constructie care a dainuit vreme de citeva secole pe saua acestui munte si care a dat, in cele din urma, numele actualului oras. Desi acum, din cea mai veche fortificatie din Tara Barsei au mai ramas doar cioturi de ziduri, ascunse de vegetatie, perimetrul cetatii mai poate fi identificat, pe alocuri.



Agentia Metropolitana Brasov, impreuna cu studenti de la Facultatea de Istorie din Bucuresti, a reusit sa reconstituie planul fortificatiei, dupa care a fost construita macheta acesteia, la scara de 1:200. Turistii au la dispozitie materiale informative tiparite, pentru a afla mai multe despre istoria interesanta a vechii cetati dar si a altor edificii construite, in timp, in aceeasi locatie. Curind, vizitatorii vor avea la dispozitie si audio ghiduri, care le vor facilita si mai mult cunoasterea informatiilor.

Planurile autoritatilor locale prevad reconstructia intregii fortificatii, la scara originala, in acelasi loc in care a existat intre secolele XIII-XV. Punerea in practica a proiectului ar putea dura in jur de 10 ani deoarece, inainte de reconstructie, vor trebui facute cercetari arheologice care urmeaza sa aduca la lumina dovezi despre o posibila cetate dacica, peste care s-ar fi construit cetatea Brasovia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!