Se face cautarea...
10 mai 2016
marți, mai 10, 2016

Recomandari de la politisti pentru parinti si copii

Pentru a evita implicarea în săvârşirea unor fapte care contravin legii sau pentru a nu deveni victime ale infractorilor sau ale propriilor greşeli, poliţiştii recomandă părinţilor şi tinerilor  următoarele:
Încercaţi să menţineţi legătura între mediul familial şi cel şcolar, multe dintre informaţiile privitoare la dezvoltarea comportamentului infracţional pot fi furnizate de către cadrele didactice.
Educaţi copiii în spiritul respectului faţă de regulamentul şcolar pentru a se putea integra în mediul şcolar şi mai apoi în cel social.
Evitaţi violenţa şi injuriile în mediul familial. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor.
Sfătuiţi tinerii sa nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, să evite frecventarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.
Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător. Nu uitaţi că printre oamenii amabili şi binevoitori puteţi întâlni adesea escroci, care vă pot influenţa să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victimele acestora.
Nu încurajaţi tinerii să îşi creeze conturi pe reţelele de socializare înaintea vârstei de 14 ani sau să posteze pe internet informaţii şi fotografii cu caracter personal.Verificaţi periodic activitatea acestora în mediul virtual.
Feriţi-vă de plasatorii şi consumatorii de droguri, oricât de tentante ar fi „atenţiile” oferite (doze gratuite, bani, obiecte etc.). Dacă vă încurajează să consumaţi droguri, motivând că sunt „uşoare” şi nu au efecte negative asupra organismului, trebuie să vă dea de gândit. Altfel veţi plăti foarte scump, compromiţându-vă situaţia şcolară, familială, profesională, libertatea sau chiar viaţa.
Întreţineţi un dialog permanent cu tinerii pentru a cunoaşte mediul, anturajul  frecventat de aceştia, precum şi pentru a preîntâmpina un comportament deviant şi chiar delincvent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!