Se face cautarea...
24 iunie 2015
miercuri, iunie 24, 2015

Cele mai apreciate obiective turistice brasovene pe TripAdvisor

Siteul TripAdvisor este cel mai mare site de calatorii din lume, care ofera turistilor posibilitatea de a-si planui cele mai bune excursii din lume. Aprecierile si sfaturile apartin chiar turistilor care isi exprima parerile despre locurile vizitate, locurile unde s-au cazat sau au mincat. TripAdvisor contabilizeaza toate aprecierile si recenziile astfel incit realizeaza topuri mondiale, continentale si nationale pe diverse categorii turistice. Primele 10 sau 25 hoteluri si obiective turistice clasate in aceste topuri sint premiate cu titlul "Travelers' Choice". Distinctia evidentiaza ceea ce este "best of the best" din punct de vedere al calitatii serviciilor si al satisfacerii gustului calatorilor.

In clasamentul atractiilor turistice din Romania, Top 10 Landmarks - "Travelers' Choice", Brasovul are ca obiectiv premiat in 2015: Piata Sfatului, care se situeaza pe locul 8. Clasamentul este urmatorul si poate fi consultat pe siteul TripAdvisor:

1. Castelul Peles, Sinaia
2. Cetatea Alba-Iulia
3. Manastirea Sucevita, Suceava
4. Piata Mare, Sibiu
5. Manastirea Barsana, Sighetul Marmatiei
6. Biserica Stavropoleus Bucuresti
7. Ateneul Roman, Bucuresti
8. Piata Sfatului, Brasov
9. Manastirea Voronet, Gura Humorului
10. Biserica cel Trei Ierarhi, Iasi

Brasovul se poate mindri ca are printre premiantii "Travelers' Choice" un hotel pe locul 2 in Top 25 al celor mai apreciate hoteluri din Romania. Este vorba de Hotelul Kronwell, care apare pe locul 3 si in Top 25 Hoteluri pentru Servicii (faceti clic pe "EXPAND LIST" in pagina TripAdvisor, sa vedeti clasamentul intreg). In acest top al serviciilor se regaseste si Vila Vitalis (#5) din Predeal si Chambers'n Charm Boutique Hotel (#8) din Brasov.

Interesant este ca in Top 10 Hoteluri pentru Romance din Romania, judetul Brasov ocupa 4 locuri cu Chambers'n Charm Boutique Hotel (#2) din Brasov, Bella Muzica (#5) din Brasov, Hotel Casa Wagner (#9) din Brasov si Hotelul Acasa la Dracula (#10) din Poiana Brasov.

Siteul TripAdvisor acorda premiile "Travelers' Choice" din 2002, insa din 2010 a inceput sa acorde si un alt premiu, mai usor de obtinut si care nu depinde neaparat de clasamente ci de numarul de recenzii facute de turisti si de ratingul pe care il acorda acestia unitatilor de cazare, restaurantelor si atractiilor turistice din toata lumea.

Premiul consta intr-un "Certificat de Excelenta" pe care il primesc obiectivele care reusesc sa obtina un anumit numar minim de recenzii de la turisti si un rating de cel putin patru stele din cinci (sau buline verzi, cum apar pe paginile siteului), intr-o perioada 12 luni. Nu toate obiectivele care indeplinesc aceste conditii primesc acest certificat ci maxim 10% dintre cele listate pe TripAdvisor, care au cel mai bun rating si cele mai multe recenzii.

In 2015 exista destul de multe obiective turistice din judetul Brasov premiate cu "Certificat de Excelenta". Iata care sint: Parc Aventura, Muntele Timpa, Prima Scoala Romaneasca, Rezervatia de ursi de la Zarnesti, Biserica Neagra, Biserica Sfintul Nicolae, Poarta Ecaterinei, Paradisul Acvatic,Castelul Bran, Biserica Fortificata din Prejmer, statiunea Poiana Brasov, Cetatea Rasnov, Cetatea Fagarasului, Castelul Groazei din Bran. Le puteti regasi in aceasta pagina de pe TripAdvisor, marcate cu titlul de "Certificate of Excellence".

Exista si destul de multe restaurante brasovene care au primit "Certificatul de Excelenta". Pentru a afla care sint acestea, trebuie sa intrati pe paginile lor de prezentare  de pe TripAdvisor.

Nu in cele din urma, Brasovul se poate mandri ca se afla pe locul doi, dupa Bucuresti, in clasamentul celor mai populare destinatii din Romania.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!