Se face cautarea...
16 martie 2015
luni, martie 16, 2015

Primaria Rasnov premiata pentru buna promovare turistica a Cetatii Taranesti

Râșnovul a fost premiat la Târgul internațional de Turism al României 2015, ediția de primăvară, a fost premiat pentru modul in care si-a promovat Cetatea Taraneasca. Primăria Râșnov a obținut o distincție ,,istorică": primul premiu acordat la nivel național pentru promovarea turistică a unui monument istoric din județul Brașov.  La această ediție, tema standului turistic al Stațiunii Turistice de interes național Râșnov a fost ,,Descoperă Râșnovul", o alegere inspirată de noua atracție turistică a orașului: Dinoparc, cel mai mare parc tematic cu dinozauri din Europa de Est.

Primarul orasului, Adrian Veștea, considera ca ,"Prezența Râșnovului la cel mai important târg turistic de primăvară din România este un gest de respect făcut de Primăria Râșnov față de râșnovenii care lucrează în domeniul turismului, o formă eficientă de promovare a destinației turistice Râșnov și o dovadă a faptului că în turism ne păstrăm ștaiful la nivel național și chiar internațional".

Primăria Râșnov a fost reprezentată de Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie Brașov, fost director al Direcției de Cultură Râșnov, și Constantin Ungureanu, președintele Asociației Rosenau Turism.  În zona turismului cultural, pentru anul 2014, pe lângă Cetatea Râșnov, au mai fost premiați Cetatea Alba Iulia și Muzeul Țăranului Român din București.

"Premiile pentru industria turismului reprezintă un reper foarte important pentru poziționarea unui obiectiv turistic pe piața națională. Premiul primit de Cetatea Râșnov este o confirmare a faptului că succesul transformării unui monument istoric în obiectiv turistic nu trebuie să cuprindă compromisuri care să afecteze moștenirea istorică. Cetatea Râșnov a devenit un spaţiu primitor pentru vizitatorii de orice vârstă, un loc potrivit pentru familie şi prieteni, o evadare din viața cotidiană, o experiență reconfortantă. Beneficiarul nostru țintă este turistul și acest premiu este dovada faptului că Primăria Râșnov este un partener de încredere pentru profesioniștii din turism", spune Nicolae Pepene

Corina Martin, președinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România crede ca editia de primavara, din acest an, a Târgului internațional de Turism al României este cel mai elegant eveniment pe care l-a avut turismul românesc până acum, de foarte mulți ani încoace. "Am avut alături pe cei mai buni dintre cei buni, în turismul românesc. M-am bucurat foarte mult să regăsesc Râșnovul între laureați. Cetatea Râșnov este un monument istoric reprezentativ pentru turismul cultural din România și agenda evenimentelor culturale organizate la Râșnov este un model de promovare turistică eficientă. Primăria Râșnov și colegii noștri de la Asociația Rosenau Turism fac o treabă foarte bună. Există o strategie unitară și Râșnovul își îmbogățește oferta turistică de la un an la altul cu lucruri de calitate. Sunt un exemplu de urmat".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!