Se face cautarea...
29 decembrie 2014
luni, decembrie 29, 2014

Veste buna pentru schiori - Dupa Drumul Rosu, si partia Sulinar se deschide pe tot traseul


După ce zilele trecute pârtia Drumul Roşu a putut fi deschisa pe tot traseul din partea superioara pina in cea inferioara (4752 metri lungime), următoarea pârtie, dintre cele care încep în partea superioară a masivului Postăvarul și continuă și în partea inferioară, care va fi deshisă în totalitate este pârtia Sulinar (2820 metri lungime). Asta se va intimpla maine, marți, 30.12.2014.

Deoarece în ultimele 24 de ore a nins destul de mult în Poiana Brașov, iar temperaturile scăzute au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, firma care administrază domeniul schiabil din Poiana Brașov poate lucra la amenajarea zonei inferioare a pârtiei Sulinar, astfel că începând de mâine va fi deschisă și pârtia Sulinar.

Se schiază în condiții excelente  și pe celelalte pârtii din zona superioară (Kanzel, Sulinar, Lupului, Subteleferic), stratul de zăpadă fiind între 50 de cm pe Kanzel și 40 de cm pe celelalte pârtii, la care se adaugă alți 30 de cm de zăpadă proaspăta.

De asemenea se schiază și pe cele două pârtii pentru începători, Bradul și Stadion, aici stratul de zăpadă măsoară 20 de cm, la care se adaugă alți 20 de cm de zăpadă proaspătă. Tot datorită ninsorii din ultimele 24 de ore, se lucrează și la amenajarea zonei inferioare a pârtiei Lupului, care, sperăm, să fie deschisă tot în următoarele zile.

Duminică, 28.12.2014, a fost ziua, din acest sezon, cu cei mai mulți turiști care au utilizat sistemul de transport pe cablu, înregistrandu-se peste 24.000 de treceri prin turnicheți, din care peste 8.000 de treceri au fost înregistrate la Telescaunul Ruia.

Sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: Telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschi Bradul, teleschi Ruia și teleschi Stadion. În acest moment, ninge atât în masivul Postăvarul, cât și în Poiana Brașov,   temperatura la ora 10.00 era de -13°C în masivul Postăvarul, iar în Poiana Braşov de  -5°C.

Prognoza meteo prevede pentru următoarele ore un cer acoperit și ninsoare, iar la noapte vor mai câțiva fulgi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!