Se face cautarea...
2 octombrie 2014
joi, octombrie 02, 2014

De Ziua Animalelor: "Prima casa pentru catei" si slujba religioasa pentru animalele de la Sanctuarul de ursi de la Zarnesti

Asociația de protecție a animalelor „Milioane de Prieteni” din Brașov sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor prin două evenimente inedite. Iubitorii de animale sunt invitați să participe Sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 11.00, la Adăpostul public municipal din Stupini, la un eveniment special desfășurat în parteneriat cu Primăria Brașov: „Prima casă pentru căței”. Adăpostul SPGA și AMP asigură uneltele necesare și materialele pentru ca persoanele prezente la eveniment să își arate iscusința construind căsuțe pentru căței.

 „Adapostul public este suprapopulat și cățeii au nevoie de spații de cazare. Rugăm iubitorii de animale să vină cu scânduri, cuie, sau tot ce cred că este necesar pentru construirea unei căsuțe de lemn pentru căței”, a declarat Cristina Lapis, președinte AMP. Toate căsuțele vor fi donate Adăpostului public, iar cea mai frumoasă realizare imobiliară va fi premiată. În plus, de Ziua Mondială a Animalelor sponsorul principal al evenimentului, Praktiker Brașov, va dona căsuțe pentru căței în valoare de peste 1.000 de lei.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Animalelor va continua duminică, 5 octombrie, de la ora 13 la Sanctuarul Libearty din Zărnești, unde va ave loc un serviciu religios desfășurat la Capela Sf. Serafim de Sarov. Animalele din sanctuar dar si celelalte prezente vor primi binecuvîntarea lui Dumnezeu, creatorul tuturor fiintelor. Numerosi sunt sfintii ortodocsi si catolici care prin existenta lor au dat exemplul legaturii ditre omenire si restul creatiei si de faptul ca se interconditioneaza reciproc.

Asociația „Milioane de Prieteni”spera ca aceasta „premiera” sa deschida drumul spre o alta abordare a relatiei om-animal, urmand astfel exemplul sfintilor parinti si al tarilor din intreaga lume care cinstesc aceasta zi. Intrarea tuturor persoanelor însoțite de animalele proprii va fi gratuită.

 Ziua internațională a animalelor fost inițiată în 1931 la Florența ca modalitate de a face cunoscută situația speciilor aflate în pericol. Ea este celebrată în fiecare an pe data de 4 octombrie, în memoria Sfantului Francisc de Assisi (1182-1226), intemeietorul Ordinului Franciscan și protectorul animalelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!