Se face cautarea...
28 septembrie 2014
duminică, septembrie 28, 2014

"Dracula Trophy", "Little Dracula" si "Vladutz Trophy" sint trofeele puse in joc la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival



Organizatorii Dracula Film: Horror and Fantasy Festival tin sa transforme in traditie acest eveniment cinematografic de la Brasov. Dupa editia pilot de anul trecut, editia a 2-a a festivalului capata greutate si miza pentru producatorii filmelor care vor fi prezentate publicului, deoarece productiile lor vor participa la trei competitii, premiate cu trei trofee diferite: "Dracula Trophy" pentru lungmetraje, "Little Dracula" pentru scurtmetraje internationale si "Vladutz Trophy" pentru scurtmetraje romanesti.

Pe de alta parte, amatorii de filme filme horror, SF, thriller, supernatural sau fantasy vor avea la dispozitie o bogata oferta de productii de gen, pe care le vor putea viziona la Teatrul “Sica Alexandrescu” si Cinemateca Patria. In competitia de lungmetraj international au fost selectionate 6 filme, toate putand fi urmarite in premiera in Romania. Printre titlurile selectionate se numara The Canal/ Canal (2014) al regizorului irlandez Ivan Kavanagh si Norviyia/ Norway (2014), lungmetrajul regizorului grec Yannis Veslemes.

Miercuri, 1 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov, va avea loc Gala de Deschidere a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a filmului lui Gary Shore, Dracula: Povestea nespusa/ Dracula Untold. Filmul exploreaza originile legendei care bantuie imaginarul colectiv de sute de ani si ne duce in calatoria la capatul careia Vlad Dracul, un om cu puteri uluitoare, dar si cu defecte pe masura, ajunge Dracula. O poveste de iubire tragica a unui erou ca nimeni altul, o lupta dramatica in care numai Diavolul putea oferi forta si armele celui care a ramas cunoscut lumii intregi sub numele Dracula.

Alte doua filme de lungmetraj: Annabelle (SUA, 2014) si Northmen - A Viking Saga (Elvetia, Germania, 2014), vor fi, deasemenea, prezentate in avanpremiera la Brasov.

In competitia de scurtmetraj romanesc au fost selectionate 7 filme. Disparutii, Pui de somn, Lumina firava, Gloria, LAG, Sah si Kazimir vor concura pentru Trofeul Vladutz. Cele sapte filme din competitia romaneasca de scurtmetraj sunt exemplare reusite, fascinante, diverse si teribil de inventive ale unui cinema aflat in plina ascensiune. Fie ca este vorba de fantezii sau de filme de groaza, de science-fiction sau de film experimental, autorii si autoarele filmelor din competitia pentru Trofeul Vladutz au in comun o imaginatie redutabila, dublata de talent si curaj.

In competitia de scurtmetraj international au fost selectionate 8 filme. Povestiri insolite si ipoteze tulburatoare bantuie prin cele 8 scurtmetraje (6 europene plus doua americane) care concureaza pentru Trofeul Little Dracula.

Pe linga filme, festivalul ofera si concerte de muzica alternativa, underground rock, indie, electronica, electrofolk sau dub la Club Rockstadt.

Pentru a afla programul si locul proiectiilor, costul si locul de cumparare a biletelor, dar si alte detalii despre festival, vizitati: http://www.draculafilm.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!