Se face cautarea...
11 septembrie 2014
joi, septembrie 11, 2014

Doua noi parcuri de joaca pentru copiii din cartierul Astra



Primaria si compania Hutchinson Braşov au inaugurat două locuri de joacă amenajate în parteneriat, respectiv în parcul Ştefan cel Mare şi în zona verde de pe Saturn 30 (Bulevardul Saturn colţ cu Uranus). Panglicile inaugurale au fost tăiate de copii, care s-au bucurat, pe lângă jucăriile din parc, de baloane, îngheţată, sucuri, prăjituri şi popcorn.

Compania franceza prezenta la Brasov din 2006, care produce piese din cauciuc pentru industriile automotive si aeronautica, a decis sa se implice in proiecte destinate comunitatii brasovene din rindul careia provin angajatii sai. Multi dintre cei 1000 de salariatii ai sai locuiesc in cartierul Astra, asa ca Hutchinson a ales sa investeasca in amenajarea de locuri de joaca pentru copii din aceasta zona. Suma totală pentru amenajarea celor două parcuri a fost de aproximativ 100.000 de euro, inclusiv TVA, din care 80.000 reprezintă contribuţia companiei franceze şi aproximativ 20.000 de euro contribuţia Primăriei Braşov.

Locul de joacă din parcul Ştefan cel Mare, care se va numi „Locul de joacă Hutchinson”, a fost amenajat pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp şi este împărţit în zone de activităţi adresate copiilor cu vârste de peste cinci ani şi pentru părinţi şi bunici, şi una pentru copiii mai mici. Pentru prima dată într-un parc public din Braşov au fost montate şi o platformă-trambulină, pe care copiii vor putea sări în voie, şi o platformă pentru echilibru, pe arcuri, cu trei posturi.

Pentru părinţi sau bunici, dar şi pentru copiii mai mari, există o platformă destinată fitness-ului, pe care au fost montate cinci aparate cu acces gratuit, care permit antrenarea mai multor grupe musculare, iar platforma este acoperită cu suprafaţă amortizantă dintr-un cauciuc special.

Municipalitatea a pus la dispoziţie o serie de elemente din dotarea parcului sprin recondiţionarea unora existente, a montat cele 25 de bănci şi coşurile de gunoi, a realizat gardul de împrejmuire, lucrările de igienizare şi de întreţinere a spaţiiilor verzi şi se va ocupa de întreţinerea parcului.

Locul de joacă de pe Saturn nr. 30 este amenajat tot prin parteneriatul dintre Primăria Braşov şi Hutchinson, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi şi a fost dotat cu un castel cu tobogan, un carusel, un element pe arc, leagăn şi groapă cu nisip, precum şi cu o masă de şah. Mobilierul urban amplasat de primărie numără 10 elemente, dintre care opt bănci şi două scaune pentru masa de şah. Şi aici, de îngrijirea locului de joacă se va ocupa Primăria Braşov, prin Serviciul Amenajare Zone de Agrement.

Până acum, au mai amenajat locuri de joacă în Braşov, prin parteneriat cu primăria, firmele Urban (intersecţia străzilor Venus şi Apollo), Comprest (Triaj), Coral Impex (intersecţia Soarelui cu Calea Bucureşti, în zona giratoriului). Schaeffler România a amenajat întreg parcul Livada Poştei, inclusiv locul de joacă. Premium Aerotec lucrează deja la locul de joacă „aeronautic” din Centrul Civic, care va fi dat în folosinţă spre sfârşitul lunii septembrie. Un proiect din aceeaşi categorie este în lucru la Kronospan, care ar putea amenaja parcul pe Bulevardul Griviţei, în zona Fartec.

Municipalitatea are de asemenea un program de amenajare a locurilor de joacă în cartiere, care se desfăşoară de mai mulţi ani. Prin acest program au fost amenajate până acum peste 220 de locuri de joacă în cartiere şi la instituţiile de învăţământ, mai ales grădiniţe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!