Se face cautarea...
23 iulie 2014
miercuri, iulie 23, 2014

Puteti deja sa va conectati gratuit la internet pe masinile de transport in comun ale RAT Brasov



Oricine calatoreste cu mijloacele de transport in comun ale RAT Brasov are posibilitatea, din aceasta luna,  sa se conecteze gratuit la internet 3G, prin smartphone-ul sau tableta proprie.

Echipamentele ce vor fi instalate pe cele 250 de autobuze si troleibuze oferă posibilitatea oricărui călător care are la dispoziţie un dispozitiv mobil  să se conecteze la internet la o viteză de 21 Mbps. Această viteză de trafic permite navigarea pe internet pentru căutarea de informaţii, adrese, locaţii de vizitat, obiective turistice sau a destinaţiei finale a călătoriei, dar şi accesul pentru postări pe reţelele de socializare sau pentru consultarea poştei electronice.

Initiatoarea proiectului, Primaria Brasov, considera că prin acest serviciu de comunicare va creşte atractivitatea transportului în comun în Municipiul Braşov, mai ales în rândul tinerilor. Braşovenii şi turiştii  vor putea astfel ca pe durata unei călătorii să acceseze informaţii despre locuri pe care doresc să le viziteze sau alte informaţii de care au nevoie. Acest proiect va completa celelalte proiecte avute în desfăşurare de municipalitate, respectiv e-ticketing-ul şi reabilitarea capetelor de linii RAT care, in final, vor asigura un transport în comun civilizat si modern.

Deocamdata s-au instalat sisteme wi-fi în 182 de mijloace de transport în comun, respectiv 18 troleibuze şi 164 de autobuze. Până luni se finalizează acţiunea de instalare, astfel că, începând cu saptamina viitoare, toate maşinile care vor iesi în trafic vor avea sistemele instalate şi operaţionale.

Furnizorul acestor servicii este DIGI Mobil, care asigură atât componenta de echipamente, cât şi cea de servicii de internet. Costul pentru furnizarea  de servicii de internet gratuit  este de 8 euro/autobuz/lună, si include si furnizarea de echipamente: router, antena, convertor, configurarea acestora şi serviciul de internet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!