Se face cautarea...
31 iulie 2014
joi, iulie 31, 2014

VIDEO - Manastirea "Schimbarea la Fata" din Bucium



Manastirea "Schimbarea la Fata" din Bucium se inscrie in salba de manastiri din Tara Fagarasului. Lacasul este construit pe un loc incarcat de istorie monahala a credintei ortodoxe. In urma cu secole, aici a fiintat o manastire care a fost distrusa de generalul austriac Von Buccow, in 1761. Trimisul imparatesei Maria Tereza a dat foc bisericii de lemn in care se aflau monahii ce slujeau aici dar si calugarii manastirii Berivoi care se refugiasera aici dupa ce propriul lor lacas fusese distrus de acelasi general.

In 1928, Regina Maria a inceput demersurile construirii in acest loc de martiriu a unei manastiri a "Intregirii Neamului". Conjunctura perioadei interbelice o impiedica sa puna in aplicare acest proiect. In 1953, un grup de localnici primeste incuviintarea si binecuvintarea construirii unei biserici aici, insa regimul comunist nu permite acest lucru.

Abia in 1990 se incep lucrarile la lacasul bisericesc iar in 1995 I.P.S. Antonie Plamadeala sfinteste biserica inaltata. Complexul monahal nu este inca finalizat, insa poate fi vizitat de credinciosi sau turisti. Drumul pina aici trebuie inceput din DN1, din Fagaras sau Sercaia, sau din DN73A, din Sinca Veche. Din aceste puncte trebuie sa ajungeti in localitatea Bucium de unde mai aveti de parcurs pina la manastire circa 4,5 km pe un drum neasfaltat.

Din Brasov pina la Manastirea Bucium sint circa 60 de km. Din Fagaras pina la manastire sint 25 km, din Sercaia 18 km si din DN73A Sinca Veche - 10 km. Pe harta de mai jos este marcat cel mai scurt traseu din Brasov pina la manastire. Linia albastra inseamna drum asfaltat iar cea rosie drum neasfaltat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!