Se face cautarea...
30 aprilie 2014
miercuri, aprilie 30, 2014

Recunostinta - Veteranii de razboi brasoveni omagiati de ziua dedicata lor

In urma cu 112 de ani, Regele Carol I instituia titlul de "Veteran de Război", ca recunostinta pentru eroismul si jertfele ostasilor români, la 25 de ani de la Razboiul pentru Independenta de la 1877. In anul 2007, ziua de 29 aprilie a fost decretata de guvernul Romaniei drept "Ziua Veteranilor de Război" pentru a se omagia militarii care au luptat pentru apararea suveranitatii si integritatii tarii.

Aceasta zi a fost celebrata, la Brasov, printr-un ceremonial militar si religios, la Monumentul Eroilor din Piata Unirii. Alaturi de grupul restrins de veterani prezent la ceremonie au fost camarazii de azi ai acestora, militari din cadrul unitatilor de vânători de munte, jandarmi şi ai Inspectoratului de Situatii de Urgenta, reprezentanti ai autorităţilor civile şi militare, ai partidelor politice şi ai societăţii civile. Foarte putini elevi si cetateni au tinut sa vina sa asiste la aceasta manifestare solemna. Chiar si asa, veteranii prezenti s-au bucurat de momentul care li s-a dedicat, marturisind ca astfel s-au simt iubiti si respectati.

Dupa o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pe toate câmpurile de luptă, au fost tinute scurte alocutiuni din partea Asociatilor Veteranilor de Razboi si ai Institutiei Prefectului, au fost depuse coroane de flori linga Monumentul Eroilor, dupa care, Garda de Onoare a defilat, prezentind onorul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!