interpretare grafica |
Exista brasoveni, printre care arhitecti, geologi si ecologisti, care sutin ca realizarea acestei artere ar pune in pericol monumentele istorice din zona, atit in perioada de constructie a acesteia cit si in cea de exploatare. In plus, spun ei, ar fi afectat unul din "plamanii verzi" ai Brasovului Vechi.
Unii sustin ca punerea in practica a proiectului este imposibila din punct de vedere tehnic iar de lucrul acesta trebuie sa ne dam seama inainte de a incepe lucrarile, care ar putea atrage consecinte iremediabile.
O parere comuna este aceea ca trebuie construita o strategie de viitor integrata pentru spatiul din interiorul fostei cetati medievale, iar pentru asta, autoritatile brasovene se pot inspira din experienta altor orase vechi europene, de la care pot prelua solutiile de succes si evita greselile care au dus la depopularea si devalorizarea unor astfel de zone.
Sasii brasoveni, ai caror stramosi au construit cetatea Kronstadt, si-au exprimat dezacordul fata de acest proiect, prin intermediul Forumului Democrat German. Mai mult, FDGR Brasov a organizat o dezbatere publica la care a invitat specialisti in urbanism si cetateni din Schei sa-si exprime parerea despre oportunitatea acestei artere auto. In cadrul discutiilor s-au propus si alternative la reducerea traficului rutier pe strada Muresenilor. Parerile lor le puteti urmari in acest videoclip.
Acestea sint doar o parte dintre punctele de vedere privind acest proiect. S-au anuntat deja si alte dezbateri publice. Se string si semnaturi pentru petitii. O astfel de petitie poate fi semnata la sediul FDGR Brasov. Subiectul va fi discutat in continuare in mass media si social media. Puteti sa va expuneti si dumneavoastra punctul de vedere unde credeti de cuviinta. E un drept civic dar si o responsabilitate fata de orasul in care v-ati nascut si locuiti!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu