Se face cautarea...
12 aprilie 2014
sâmbătă, aprilie 12, 2014

Mai putina cultura! - Ministerul Culturii nu finanteaza nici un proiect din Brasov in 2014



Administratia Fondului Cultural National (A.F.C.N.), institutie publica subordonata Ministerului Culturii, ofera in fiecare an finantari nerambursabile institutiilor publice, organizatiilor neguvernamentale si persoanelor juridice de drept privat care desfasoara activitati culturale. Finantarile sint acordate pe baza de proiecte care, in urma unei evaluari, primesc un punctaj de maxim 100 de puncte.

Brasovenii au depus mai multe proiecte la AFCN pentru acest an, insa nici unul nu a fost acceptat pentru finantare. Circa 20 dintre acestea au obtinut fiecare peste 80 de puncte, insa s-au clasat "sub linie" in urma altor proiecte. S-a constatat cu surprindere ca proiecte culturale care incepusera sa devina traditionale risca acum sa fie intrerupte din cauza lipsei resurselor financiare. Unul dintre astfel de evenimente este Festivalul Musica Barcensis. Organizatorii lui nu stiu cu certitudine daca vor mai putea oferi brasovenilor din Tara Barsei si cea ce a cincea editie a festivalului, in aceasta vara, dupa ce finantarea pe care se bazau nu va mai veni.

Brasovenii considera ca AFCN nu a evaluat cu maxima justete proiectele declarate castigatoare si se gindesc sa depuna contestatii in acest sens.

Consortiul Cultural Corona, organizatie recent infiintata, care reuneste ONG-uri si institutii publice de cultura din Brasov, doreste sa convinga autoritatile publice locale si societatile economice sa constituie un fond local public-privat din care sa fie finantate proiectele culturale brasovene, atita timp cit resursele de la nivel national, destinate acestui domeniu, sint tot mai nesigure.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!