Se face cautarea...
13 aprilie 2014
duminică, aprilie 13, 2014

Dupa 90 de ani, o echipa brasoveana castiga un nou titlu de campioana nationala la hochei pe gheata!



Corona Wolves Brasov a reusit o performanta importanta pentru sportul brasovean. A castigat un titlu de campioana nationala la hochei, un lucru pe care il mai reusise doar echipa Brasovia in urma cu 90 de ani, la prima editie a campionatului national de hochei pe gheata. Desi la Brasov s-a jucat pentru prima oara hochei pe gheata in Romania si tot aici s-au infiintat primele echipe care au practicat acest sport (cititi istoria hocheiului brasovean pe siteul fanilor de la The Hornets), orasul nostru nu a avut parte de o traditie progresiva si neintrerupta in materie de hochei. Multi ani, i-a lipsit o echipa si o baza sportiva serioasa.

In anul 2007, odata cu prefigurarea unui patinoar nou in municipiu, la Brasov a reaparut o echipa, construita in scopul reluarii traditiei hocheistice brasovene. La inceput s-a numit SCM-Fenestela 69, acum se numeste Corona Wolves Brasov si dispune, de cel mai nou si cel mai modern patinoar la ora actuala din Romania. Odata create conditiile desfasurarii unei activitati de performanta, au inceput, iata, sa apara si rezultatele. Echipa de seniori a castigat acum titlul de campioana in Liga Nationala de Hochei iar de curind a cucerit titlul de vicecamioana a Ligii MOL, in care joaca echipe din Ungaria, Slovacia si Romania. Pentru prima data, Corona va juca, in acest an, in Cupa Continentala europeana. Echipele de juniori termina pe podium competitiile nationale. Echipele de copii atrag tot mai multi prichindei dornici sa practice acest sport.

Revenind la titlul de campioana LNH. Corona a castigat trofeul intr-o maniera "viata bate filmul". In finala campionatului s-a luptat cu HSC Csikszereda, jucind pe sistemul "4 victorii din spate meciuri". De obicei, campioana se decidea pina acum in primele 5 sau 6 meciuri, de data asta, scorul general a fost foarte strins, ajungindu-se la 3-3, iar castigatoarea trebuind a fi stabilita doar in meciul numarul 7. Beneficiind de jocul pe proriul patinoar si de avantajul sustinerii freneticilor sai fani, Corona Wolves a reusit o victorie miraculoasa.

A fost, la inceput, condusa cu 1-0 de HSC Csikszereda, apoi, cu patru minute inainte de finalul meciului, cu 3-1. Soarta finalei parea clara. Cu trei minute si jumatate inainte de sfirsitul meciului, lupii marcheaza prin Zsok Levente. Dupa nici trei minute, Virag Csanad aduce egalarea. Jucatorii ciucani isi pierd cumpatul, portarul protesteaza vehement in fata arbitrilor si i se acorda pedeapsa de meci. In momentele de delir instalat in tot patinoarul, hocheistii brasoveni reusesc sa inscrie cel de-al patrulea gol, cel al victoriei, in doar 25 de secunde de la reluarea jocului de la centrul terenului. Cu 3 secunde inainte de expirarea timpului regulamentar de joc!

Jucatorii ciucani, suparati, se considera defavorizati de arbitri, pe motive doar de ei stiute, si parasesc gheata si banca de rezerve. Suporterii lor le urmeaza exemplul si parasesc tribuna. Se asteapta revenirea hocheistilor ciucani in teren. Deoarece acestia nu se intorc, meciul este declarat incheiat. De mentionat ca partida a fost arbitrata de o echipa de austrieci, care activeaza in respectabila competitie EBEL. Echipa din Miercurea Ciuc nu s-a mai prezentat nici la decernarea medaliilor de argint. Medaliile de bronz au fost castigate de Progym Gheorghieni care a invins in finala mica Steaua Bucuresti.

In ultimii 8 ani, titlurile de campioana a Romaniei au fost cucerite, consecutiv, de HSC Csikszereda. Corona Wolves a reusit sa intrerupa sirul de succese ale ciucanilor, acum, in 2014.



Evolutia scorului din ultimul meci al finalei:
0-1 min. 9:34 Farkaș Tamas (Biro Otto, Biro Tamas)
1-1 min. 15:36 Fodor Csanad (Roberto Gliga, Zsok Levente)
1-2 min. 13:27 Becze Tihamer (Papp Szabolcs, Moldovan Erwin)
1-3 min. 1:01 Moldovan Erwin (power play, fără pasă)
2-3 min 16:29 Zsok Levente (5 contra 3, Nagy Csaba)
3-3 min. 19:22 Virag Csanad (Ivan Dornic, Kevin Wehrs)
4-3 min. 19:57 Kevin Wehrs (power play, fără pasă)


Rezultatele tuturor celor șapte partide desfășurate în finală:
Meci 1: Corona Braşov-HSC Miercurea Ciuc 3-1
Meci 2: Corona Braşov-HSC Miercurea Ciuc 1-2
Meci 3: HSC Miercurea Ciuc-Corona Braşov 5-2
Meci 4: HSC Miercurea Ciuc-Corona Braşov 2-3 (după prelungiri)
Meci 5: Corona Braşov-HSC Miercurea Ciuc 4-3 (după prelungiri)
Meci 6: HSC Miercurea Ciuc-Corona Braşov 3-1
Meci 7: Corona Braşov-HSC Miercurea Ciuc 4-3

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!