Se face cautarea...
8 aprilie 2014
marți, aprilie 08, 2014

9 scoli din Brasov sint supravegheate acum, non-stop, din dispeceratul PrimarieiNoua scoli din municipiul Brasov sint mai sigure din punct de vedere al infractionalitatii si al incendiilor. Prin instalarea a 299 de camere video de supraveghere, interioare si exterioare, se vor putea sesiza orice incidente care au loc in unitatile de invatamint. Centralele de detectie din scoli au integrate si sisteme antiefracţie, de detecţie a incendiilor şi de control acces, sisteme ce sunt conectate la dispeceratul aflat în sediul primăriei. Imaginile captate de camerele de supraveghere vor fi stocate cel puţin o lună în dispeceratele de control de la nivelul instituţiilor de învăţământ.

Din totalul camerelor video montate , 203 sint pentru interior şi 96 la exterior, la care se adăugă, la fiecare unitate de învăţământ, câte un sistem anti-incendiu cu senzori de fum, butoane de panică, sirene interioare şi exterioare şi o centrală de detecţie. De asemenea, proiectul include şi câte un sistem anti-efracţie constând în senzori de prezenţă în sălile de curs, pe holuri, în laboratoare şi cancelarie, şi o centrală anti-efracţie, precum şi un sistem de control-acces cu carduri de proximitate la uşa principală, la intrările profesorilor şi la intrarea în cancelarie.

Unităţile de învăţământ în care acest sistem este funcţional sunt şcolile generale nr. 2, 3, 4, 11, 15 25, 31, Corpul A al Şcolii Generale nr. 15, Colegiul Naţional „Unirea” şi Colegiul Economic „Andrei Bârseanu”.

"Acest proiect este începutul programului nostru de securizare a tuturor instituţiilor de învăţământ din municipiul Braşov. Este un proiect cu finanţare europeană. Într-o etapă următoare ne propunem să extindem acest proiect la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ. Pe lângă siguranţa elevilor, proiectul înseamnă şi o protejare mult mai eficientă a bunurilor, inclusiv a clădirilor, pentru că prin aceste sisteme se monitorizează şi din punct de vedere al protejării şcolilor împotriva incendiilor şi furturilor", spune primarul George Scripcaru.

Prin rezultatele prevăzute în cadrul acestui proiect se urmăreşte reducerea cu 50% a gradului de infracţionalitate la nivelul instituţiilor de învăţământ beneficiare şi cu 20% a timpului de intervenţie a organismelor cu atribuţii în domeniul asigurării siguranţei şi ordinii publice în incinta acestor instituţii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!