Se face cautarea...
12 martie 2014
miercuri, martie 12, 2014

Rauhanen: suntem invingatorii morali ai ambelor partide din Nove Zamky, chiar daca scorul real arata alta situatie

Corona Wolves a jucat primele doua, din sapte, meciuri ale finalei Ligii MOL impotriva echipei slovace Nove Zamky, acasa la aceasta. Din pacate, hocheistii brasoveni au pierdut "la mustata" ambele partide, cu 4-2 si 3-2 (in prelungiri) si este condusa acum cu 2-0 la general. Scorurile celor doua meciuri au fost influentate de penalizarile aplicate "lupilor", care au primit goluri decisive in momentele in care au fost obligati sa joace in inferioritate numerica. In 13 si 14 februarie, urmeaza doua meciuri pe Patinoarul Olimpic Brasov. Inaintea acestor meciuri, Kari Rauhanen, antrenorul principal al "lupilor", a declarat urmatoarele:

.
"Imi este foarte clar faptul ca suntem invingatorii morali ale ambelor partide din Nove Zamky, chiar daca scorul real arata alta situatie. Eu mi-am pregatit aceasta echipa in spiritul hocheiului adevarat, de calitate, un hochei al fairplay-ului si al respectului. Doua lucruri majore fac diferenta intre un hochei de calitate si unul neprofesionalist, si anume, rasismul si "diving"-ul (n.r. cadere teatrala, reactie exagerata, simulare a unui jucator, pentru a impresiona arbitrul) si, din pacate, ultimul, a avut un rol foarte important in ambele meciuri. Nu pot acuza arbitrii de lipsa de experienta in recunoasterea unui "diving" absolut clar insa, imi pot indrepta furia asupra antrenorului echipei adverse care, constient sau nu, strica nivelul hochei-ului profesionist. In cele doua meciuri care urmeaza, echipa va urma aceeasi strategie ca si pana acum si nu va recurge la "siretlicuri" pentru a reusi sa castige. Va fi un adevarat razboi pe gheata, mai ales ca jucam acasa, unde sustinerea publicului are o mare importanta pentru noi."

Brasovenii spera sa egaleze situatia la scorul general si sa treaca apoi in avantaj in ultimile trei partide, dintre care doua vor fi disputate in deplasare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!