Se face cautarea...
24 martie 2014
luni, martie 24, 2014

Corona construieste viitorul hocheiului brasovean



Daca vreti sa va faceti o idee despre cum va putea arata viitorul hocheiului brasovean, urmariti aceste imagini video inregistrate in acest weekend, pe Patinoarul Olimpic din Brasov, in cadrul Cupei Corona 2014. La aceasta competitie au participat 15 echipe de jucatori U10 si U8, din mai multe orase din tara. Corona Brasov a jucat cu doua echipe U10 si una U8. Micutii brasoveni au dovedit ca au talent si pasiune pentru hochei, un sport care este considerat a fi unul dintre cele mai complexe si dificile. Este o incantare sa-i vezi jucind, mai ales pe prichindeii cu virsta de sub 8 ani. Unii sint mai mici decit crosa pe care o folosesc si fac eforturi sa-si tina echilibrul pe picioare in timpul jocului. Cei putin mai mari, din categoria U10, incep sa semene cu hocheistii seniori, de la care au si preluat unele gesturi. In montajul video realizat la Cupa Corona, am surprins citeva goluri spectaculoase, marcate in urma unor actiuni personale foarte reusite ale micutilor.

Tainele hocheiului sint preluate de copii Coronei de la antrenori si hocheisti cu experienta. Clubul brasovean colaboreaza cu Asociatia Centrul de Hochei Pysarenko, astfel incit, micii sportivi sa beneficieze de cele mai bune conditii de pregatire si echipament corespunzator. Ievgeniy Pysarenko, unul dintre liderii echipei de seniori Corona Wolves, este, din anul 2012, antrenor coordonator al sectiei de hochei juniori din cadrul clubului sportiv Corona 2010 Brasov. Un alt senior, Zsolt Mastelariu, face parte din echipa de antrenori. Dealtfel, majoritatea jucatorilor seniori ai echipei Corona participa regulat ,pro-bono, la pregatirea juniorilor brasoveni, impartasindu-le din experienta lor.

Practicantii hocheiului de performanta indeamna parintii sa-si indrepte copiii catre practicarea acestui sport. Un copil care practica un sport la nivel de performanta va dezvolta calitati ce tin de ordine, disciplina, rigurozitate si perseverenta, pe langa pregatire fizica si un corp sanatos. Ca si sport de echipa , hocheiul este o activitate extrem de complexa din toate punctele de vedere. Este un sport in care sportivii nu au contact direct cu solul (gheata) avand patine, iar miscarea este transmisa unui obiect (pucul) prin intermediul unui alt obiect (crosa). Toate aceste elemente asigura hocheiului locul intai in lume in clasamentul sporturilor cu o complexitate ridicata. Viteza la care se practica acest sport dezvolta jucatorului o atentie, o viteza de reactie si de decizie ridicate. In Brasov, in mod special, ca urmare a existentei noului Patinoar Olimpic, sporturile pe gheata devin din ce in ce mai cunoscute si apreciate iar Primaria Brasov sprijina practicarea lor, prin implicare directa.

Unele informatii din acest articol sint preluate de pe siteul: www.pisarenko.ro, loc unde, parintii interesati pot solicita amanunte despre cum isi pot inscrie copii la hochei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!