Se face cautarea...
17 martie 2014
luni, martie 17, 2014

Campanie de atragere a elevilor performanti catre Universitatea Transilvania


Universitatea Transilvania a gindit citeva mijloace de atragere a liceenilor performanti catre facultatile sale. Pentru acest obiectiv, institutia va oferi burse speciale pentru elevi meritorii dar cu situatii materiale precare, va organiza cursuri publice cu tematici interesante si va incerca sa-i implice si pe proprii studenti in aceasta campanie de recrutare, pe care ii va indemna sa recomande universitatii prieteni sau cunostinte cu aptitudini potrivite pentru specializarile din facultatile existente.

Burse in cadrul programului "Universitatea Transilvania sustine performanta"

Programul urmărește susținerea financiară a elevilor performanți pentru a studia în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Programul se adresează elevilor din clasa a XII-a care au media notelor din clasele IX-XI mai mare sau egală cu nota 8 si provin dintr-o familie in care venitul mediu pe membru din luna februarie 2014 este mai mic sau egal cu 800 lei brut. Beneficiarii programului vor primi pe durata anului I de studiu cazare gratuită în căminul studențesc, masă gratuită la cantina universității pe durata anului universitar (voucher zilnic de masă cu valoarea de 9 lei/zi) si un voucher pentru rechizite cu valoarea de 350 lei. Programul sustinut din fondurile proprii ale universitatii prevede cite 3 burse pentru fiecare dintre cele 18 facultati. Pentru a afla amanunte legate de conditiile de inscriere in acest program faceti clic aici.

Cursuri publice pentru liceenii din clasele a XI-a si a XII-a

In luna aprilie, toate facultatile universitatii vor organiza cursuri publice la care vor putea participa liceeni interesati de specializarile pentru care institutia ofera pregatire. Prezentarile se vor face intr-o maniera atractiva si un limbaj accesibil. Cursurile sint programate in asa fel incit elevii sa poata participa la cit mai multe dintre ele, in cazul in care nu sint decisi ce cariera vor sa urmeze. Pentru a consulta tematica si calendarul cursurilor faceti clic aici.

Programul "recomanda un prieten"

Multi dintre cei care au venit pina acum sa studieze la Universitatea Transilvania au facut-o la recomandarea unor rude, prieteni sau cunostinte. Conducerea universitatii brasovene vrea sa sprijine acest sistem de recomandare si isi va indemna actualii studenti sa-i recomande persoane care ar putea fi interesate sa studieze la una dintre facultatile institutiei. Universitatea va trimite persoanelor indicate, prin posta, materiale cu oferta de studii si conditiile de pregatire ce sint puse la dispozitia studentilor.

Prin aceasta campanie de recrutare, Universitatea Transilvania doreste sa atraga mai multi studenti catre facultatile sale. Anul trecut, numarul studentilor din anul I a crescut cu 7% fata de anul precedent. Nu numai liceenii din municipiul si judetul Brasov sint vizati pentru atragerea catre universitate, ci elevii din toata tara. Oferta de burse din cadrul programului "Universitatea Transilvania sustine performanta" a fost trimisa catre 1600 de licee din tara. Conform statisticilor, peste jumatate dintre studentii Universitatii Transilvania nu sint brasoveni. Acestia provin din toate judetele tarii, insa cei mai multi din judete ale Moldovei dar si din judetele de la Sudul si Nordul Brasovului, adica Dambovita, Arges, Prahova si Covasna - Harghita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!