Se face cautarea...
28 martie 2014
vineri, martie 28, 2014

"Basarabia - file din poveste" - sarbatorirea unirii Basarabiei cu Romania din 1918



Invitat special, fostul presedinte al
Republicii Moldova, Mihai Ghimpu
Cu ocazia implinirii a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, studentii basarabeni din Brasov, impreuna cu autoritatile locale, au organizat o serie de manifestari prin care sa marcheze evenimentul istoric din 1918 si, totodata, sa creeze o legatura mai strinsa intre brasoveni si cetatenii veniti din Republica Moldova in orasul nostru.

Pe parcursul a patru zile, se va putea viziona, in Piata Sfatului, o expozitie de fotografii din Basarabia, se vor putea gusta bucate moldovenesti in cadrul unei expozitii culinare sau se va putea participa la o competitie de fotbal, care are drept scop stringerea de fonduri cu care, la vara, un grup de copii nevoiasi din Basarabia va fi invitat sa petreaca o minivacanta la Brasov. La acestea se adauga un concert oferit de Olia Tira si Karizma, din Republica Moldova. Invitatul de onoare la aceste manifestari este fostul presedinte al Moldovei, Mihai Ghimpu.

In prezent, la Brasov studiaza 250 de tineri moldoveni, la Universitatea Transilvania, in plus, exista o comunitate semnificativa de basarabeni care s-au stabilit aici dupa terminarea studiilor sau activeaza ca oameni de afaceri.

Evenimentul de la 27 martie 1918 a deschis drumul catre infaptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, cind neamul romanesc s-a intregit in granitele unei singure tari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!