Se face cautarea...
15 februarie 2014
sâmbătă, februarie 15, 2014

Concurs de versuri hip hop la muzeu


Muzeul Casei Muresenilor a organizat ieri, 14 februarie, la casa memoriala a poetului brasovean Casa Stefan Baciu, a treia editie a "Concursului pentru rimari", dedicat tinerilor brasoveni pasionati de poezie sau de cultura hip hop. S-au inscris in competitie 11 autori, ceva mai putini decit anul trecut. Cu toate acestea, mesajele versurilor au fost dintre cele mai variate: de dragoste (nu putea lipsi asa ceva chiar de "ziua indragostitilor"), sociale, politice, mesaje legate de experiente personale sau de scoala si chiar filosofice!

Versurile au fost recitate sau interpretate "a cappella" de fiecare autor, in fata unui juriu format din profesoara Maria David, scriitorul Mihail Vakulovski si directorul Muzeului Imnului National "Casa Muresenilor" Valer Rus. Majoritatea participantilor la concurs au fost elevi ai colegiilor din Brasov, alaturi de care au fost si citiva studenti.

Daca unii dintre tineri incearca sa compuna versuri din pasiune sau placere, altii chiar sint preocupati de muzica rap si cultura hip hop si creaza cintece pe care vor sa le lanseze pe albume proprii. Vorbim aici de cistigatorii primelor doua locuri, Iosif Mihai Radu si Horia Marchean.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!