Se face cautarea...
21 februarie 2014
vineri, februarie 21, 2014

Concert cu muzica populara romaneasca transpusa pe acorduri de jazz

Șapte muzicieni din șapte țări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazzul se îmbină într-o armonie perfectă. Turneul Roots Revival Romania 2014 incepe pe 25 februarie la Braşov si continua pina in 1 martie la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti. Pentru a va face o idee despre cum suna aceasta muzica unica, urmariti videoclipul promotional al primului CD Roots Revival Romania:



Ce înseamnă Roots Revival Romania? Înlăturarea tuturor prejudecăților legate de muzica tradițională prin oferirea unei noi perspective asupra lumilor sonore provenite din spațiul străvechi folcloric. După cum o spune și titlul, Roots Revival Romania ne invită să ne redescoperim rădăcinile culturale prin accesarea tradițiilor care ne definesc.

Primul proiect Roots Revival Romania a avut loc în 2013 și a reunit muzicieni din diferite țări, într-o tabără de creație din Maramureș. Timp de o săptămână, artiștii au creat spectacolul din temelii, prezentându-l apoi la Cimitirul Vesel de la Săpânța, dar și la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.

În 2014, Roots Revival Romania capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu în patru orașe. Spontaneitatea și improvizația sunt cuvinte-cheie ale proiectului, muzicienii dorind să îmbine tradițiile și experiențele lor artistice personale cu muzicile românești de proveniență folclorică. "Frumusețea unui astfel de demers muzical constă în faptul că nu știi de la început către ce te îndrepți. Ai o bază sonoră de la care pornești, iar apoi fiecare aduce în proiect parte din sufletul său. Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero." spune Mehdi Aminian, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

Artiști pasionați în egală măsură de tradiție și inovație vor conduce publicul într-o călătorie jazzistică de excepție, către inima folclorului românesc: Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaș din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) și Akash Bhatt din India (percuție).

Concertul de la Brasov va avea loc la Sala Patria, in data de 25 februarie, ora 19.00. Biletele costa 50 de lei (categoria I), 30 de lei (categoria a II-a) şi 20 de lei (categoria a III-a)si sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și magazinele Germanos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!