Se face cautarea...
20 februarie 2014
joi, februarie 20, 2014

Ardelenii cheltuie dublu pe alcool si tutun decit pe sanatate si de 13 ori mai mult pe aceleasi vicii decit pe educatie

Reprezentantii Directiei de Statistica Brasov au fost curiosi sa afle pe ce se duc banii locuitorilor din Regiunea Centru a Romaniei, adica ai: brasovenilor, covasnenilor, harghitenilor, muresenilor, sibienilor si a celor din judetul Alba. Unele dintre rezultate constatate au fost oarecum asteptate, altele i-au surprins insa cu totul.

Conform datelor prelucrate, mai toti banii ardelenilor se duc pe cheltuieli de consum (75%) si pe impozite si taxe (intre 16 si 18%). Din cheltuielile pe consum, aproape jumatate din bani (43%) se duc pe mincare. Intre 15 si 18% din bani se cheltuie pe utilitati. Surprinzator a fost pentru statisticienii brasoveni sa constate ca pe locul trei in topul cheltuielilor de consum se afla ... alcoolul si tutunul, cu un procent intre 7,5 si 8%.

Urmatoarea prioritate pe lista este transportul, cu 6% din cheltuieli, urmata de comunicatii (4,7%) si abia apoi sanatatea, cu 4,2%. Undeva spre coada listei s-a plasat educatia, cu doar ... 0,6% din cheltuieli. Daca la majoritatea cheltuielilor de consum sumele fluctueaza, in functie de sezon, la tutun si alcool, sumele alocate acestora sint constante.

De mentionat ca, in Regiunea Centru, in luna decembrie a anului trecut, ca cel mai mic salariu mediu a fost inregistrat in Harghita (1127 lei) iar cel mai mare in Sibiu (1862 lei).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!