Se face cautarea...
2 decembrie 2013
luni, decembrie 02, 2013

Oferta turistica promotionala pentru sarbatorile de iarna, de la pensiunile rurale ANTREC, dupa modelul "Vacante la tara"

De 22 de ani, ANTREC aplica reduceri de preturi la ofertele turistice, in timpul verii si toamnei, prin programul "Vacanta la tara". In premiera, in acest an, Asociatia Nationala deTurism Rural, Ecologic si Cultural lanseaza un program similar pentru perioada sarbatorilor de iarna, intitulat "Traditiile Craciunului cu ANTREC".

Acest program ofera turistilor cazare, masa, dar si obiceiuri traditionale, in pensiunile rurale, atat in perioada Craciunului, cat si in perioada celorlalte sarbatori de iarna. Misu Chiruc, presedintele executiv al asociatiei, spune ca "programul include atat perioada Craciunului pe rit nou, cat si cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atat in Romania, cat si in tarile din jur precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia exista ortodocsi care sarbatoresc ritul vechi". Pe linga masa si cazare, turistii vor fi colindati si vor fi invitati sa participe la diverse obiceiuri, cum ar fi: “Neata la Mos Ajun”, “Brezaia sau capra rucareana”, colinde, “vizita lui Mos Craciun”, “Taiatul porcului ca in Banat”, “Dansul mastilor” etc.


"Turismul rural este cea mai solicitata forma de turism in perioada Craciunului, de catre romani, iar numarul acestora creste de la an la an. Astfel, ANTREC a decis sa introduca un program special dedicat traditiilor Craciunului, la preturi foarte accesibile, pentru a incuraja si mai mult alegerea turismului rural drept principala optiune turistica a romanilor", spune Maria Stoian, presedintele fondator al asociatiei.

Tarifele variaza de la 40 RON de persoana, fara mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, pentru o noapte de cazare, pana la 600 RON de persoana pentru 3 nopti, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete. Desi preturile nu sunt fixe ca in cazul programului “Vacanta la tara”, media este de 500 – 600 RON de persoana, pentru 3 nopti de cazare si cu cina festiva de Craciun.

Iata care sunt si localitatile unde sunt pensiuni incluse in acest program: Rucar, Dambovicioara, Dragoslavele, Corbeni, Arefu (jud. Arges), Bran-Moieciu (jud. Brasov), Berca (jud. Buzau), Turcinesti (jud. Gorj), Eselnita (jud. Mehedinti), Ceahlau, Vanatori (jud. Neamt). Rasinari – Marginimea Sibiului (jud. Sibiu).

In urmatoarea perioada se vor inscrie in program si alte pensiuni rurale. Listele se actualizeaza permanent si sunt vizibile pe site-urile www.antrec.ro si www.vacantelatara.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!