Se face cautarea...
24 decembrie 2013
marți, decembrie 24, 2013

Mai rapizi! Jandarmii montani brasoveni au primit masini de interventie de la colegii lor elvetieni.


Jandarmeria Montană Brașov a primit de la Jandarmeria Elvețiană un număr de 6 autovehicule de teren marca Isuzu model N1G și 1 autovehicul șenilat Polaris Ranger Crew 800, vehicule menite să imbunatateasca dotarea jandarmilor care actioneaza in zonele turistice ale județului.

Această donatie vine in urma unei bune colaborari intre jandarmii celor doua tari. Noile dotari sint foarte importante pentru acționarea cât mai rapidă în situații climatice dificile și căutarea-salvarea turiștilor aflați în pericol, sau care în urma deplasărilor pe traseele montane din județ au suferit accidentări.

Ca date tehnice pentru autovehiculele Isuzu N1G amintim motorizarea diesel de 2499 cmc și aproximativ 160 CP, capacitatea de 5 locuri, dar și spațiul carosat, generos, pentru depozitarea materialelor specifice intervențiilor jandarmilor montani și nu în ultimul rând capacitatea de deplasare pe teren accidentat fiind posibilă datorită tracțiunii integrale (4x4) dar și a sistemelor de tractare de tip Troliu, acționate atât mecanic cât și prin telecomandă. De asemenea aceste vehicule de teren beneficiază de sisteme de avertizare acustice și luminoase conform prevederilor legale.

Autovehiculul de teren Polaris Ranger Crew 800, beneficiază pe langă sistemul standard de roți, folosit în deplasarea pe carosabil, și de un sistem special de șenile menit să faciliteze deplasarea echipajului la intervenții în zone foarte greu accesibile și acoperite cu zapadă, indiferent de condițiile meteo climaterice.

De asemenea autovehiculul Polaris are un sistem de tracțiune 1x4, 2x4 și la nevoie 4x4, având posibilitatea să transporte un număr de 6 jandarmi la o intervenție dificilă dar și a accidentaților găsiți pe traseele motane, având în dotare o targă-schi pliabilă pentru transportarea rapidă a acestora spre cel mai apropiat echipaj medical și acordarea primului ajutor.

Nu lipsește sistemul de tractare de tip troliu și echipamentul de protecție al jandarmilor montani din echipaj format din 6 perechi de cizme, scurte protecție, pantaloni de protecție, mânuși, genuchire, cotiere, căști de protecție și nu în ultimul rând sisteme radio portabile pentru facilitarea comunicării atât între membri echipajului aflați în misiunea de căutare-salvare dar și pentru comunicarea cu dispeceratul unității pentru o intervenție rapidă.

In anul 2013, jandarmii montani brasoveni au avut 198 de actiuni de salvare, prin care au salvat 262 de persoane ranite sau aflate in pericol. Cele mai multe interventii au fost pe partiile din statiunile montane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!