Se face cautarea...
11 decembrie 2013
miercuri, decembrie 11, 2013

"If you want to win, employ a Fin" - un finlandez la carma echipei Corona Wolves Brasov


Conducerea sectiei de hochei a clubului Corona Brasov a decis schimbarea antrenorului Greg Lindqvist, dupa ce echipa condusa de acesta a suferit 6 infringeri consecutive, dintre care 3 acasa. A fost motivul determinant, insa pe fond, existau mai multe nemultumiri in privinta suedezului. Presedintele sectiei de hochei, Emilian Cernica, si actionarul Zoltan Olti Pasca au hotarit ca e momentul unei schimbari si au ales intre a demite antrenorul sau a se dispensa de unii jucatori.

Kari Rauhanen
Chiar daca dintre jucatori nu va pleca decit Josh Bonar, din cite s-au declarat oficial, cei ramasi vor fi atent monitorizati si evaluati in urmatoarele saptamini. Noul antrenor este finlandezul Kari Rauhanen, in virsta de 51 de ani, care are o experienta destul de bogata, el antrenind, pina acum, toate categoriile de hocheisti, incepind de la copii de 5 ani pina la jucatori din NHL, ba chiar si jucatori cu handicap locomotor (Sledge Hockey players). El a acumulat experienta in antrenorat in campionate din Finlanda, Suedia, Italia si Elvetia.

Conducerea sectiei de hochei se asteapta ca finlandezul sa vina cu o noua viziune de joc si sa instaureze o disciplina in rindul jucatorilor. Obiectivele echipei ramin in continuare calificarea in playoff-ul Ligii MOL si cistigarea campionatului national. Se spera ca principiul confirmat la raliu, "If you want to win, employ a Fin" (trad. "Daca vrei sa castigi, angajeaza un finlandez"), sa fie o solutie castigatoare si pentru hocheiul brasovean. Mai multe despre motivele schimbarilor din echipa si despre declaratiile noului antrenor facute in conferinta de presa de azi, aflati din inregistrarea video din introducere.

In rezumat, Kari Rauhanen a declarat urmatoarele: “Sunt aici, dupa cateva discutii purtate cu managementul acestui club. Sunt incitat de aceasta provocare, abia astept sa cunosc echipa si sa incep evaluarile. Sunt impresionat de patinoar si de facilitati, arata foarte bine totul, la prima vedere. Din pacate, nu am ajuns de foarte mult timp aici, nu cunosc prea multe despre echipa dar asta nu inseamna ca nu ne vom mobiliza pana sambata. Eu iubesc hocheiul, Greg este un profesionist, sunt convins ca a facut multe lucruri bune cu aceasta echipa, asta inseamna ca baza exista. Nu e ca si cum iei totul de la zero. Pana sambata, voi lucra doar la partea de mentalitate a jucatorilor si la agresivitatea lor, care trebuie marita considerabil. Abia dupa acest meci, voi incepe cu restul modificarilor. Vreau sa lucrez cu acesti jucatori, pana descopar unde este problema acestei echipe, intrucat aparent, le au pe toate si, totusi, ceva nu se leaga. Experienta mea este vasta, de la copii de 5 ani pana la “veterani” in acest sport, totul este simplu, trebuie sa introduci un puc in poarta, atat. Si totusi, la Brasov, ceva se intampla pentru care rezultatele nu sunt satisfacatoare. Trebuie sa lucram impreuna, ca o echipa, sa uitam experientele nefavorabile, sa speram ca nu vom face schimbari majore si in randul jucatorilor si, vom vedea ce se va intampla. Deocamdata voi fi doar eu, nu voi avea un antrenor secund, cel putin pentru inceput. Oricum, contractul meu este, deocamdata, pana la finalul acestui sezon.” sursa www.facebook.com/corona.wolves

Suedezului Greg Lindqvist i s-a propus sa ramina la Brasov, pentru a se ocupa de jucatorii mai tineri ai clubului. Urmeaza ca acesta sa dea un raspuns in urmatoarele zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!