Se face cautarea...
10 decembrie 2013
marți, decembrie 10, 2013

Festival cu traditii de Craciun in Piata Sfatului

In perioada 12-15 decembrie, Piața Sfatului se transformă în ograda bunicii, unde cei mai cunoscuți producători din Brașov își vor etala produsele chiar în fața publicului. Vor fi amenajate doua orgazi: Ograda lu’ Nea’ Marinică si Ograda Regelui Ciolanelor.

Cei doi iscusiți în d’ale bucatelor își vor prezenta rețetele pentru cârnat, caltaboș, tobă, ruladă de carne și alte asemenea grozăvii - și le vor prepara pe loc în fața publicului folosindu-se de unelte moștenite din tată’n fiu.

Ograzile vor fi formate din gardulet, zona unde se va transa porcul, casuta din lemn de unde se vor comercializa produse traditionale din carne de porc si vita si vor fi decorate ca la tara cu funii de ceapa si ardei iuti, capra de lemne, baloti de paie, etc. Fiecare producator va face in ograda sa ceva inedit pentru a-si atrage clientii. Regele Ciolanelor va pregati un taur la protap iar Nea’ Marinica isi va incanta clientii cu berbecut la protap.


Așa cum cere tradiția se va găti un mare ceaun cu o gustoasă pomana porcului din care să se înfrupte orice doritor. Nu va lipsi sângeretele alături de o varză călită și sarmale invelite in varza murata. Totul se închină cu țuică fiartă de prune din Maramureș și cu vin fiert aromat cu cuișoare. Brânza bună de la Bran va avea un loc de cinste și garnitura va fi din murături cât mai alese.

O să miroasă a turta dulce, placintă și a pâine cu cartofi de casă din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor ieși la iveală cei mai gustoși cozonaci cu nucă și mac.

„Am plecat să colindăm” - vor striga ansamblurile folclorice și corurile venite la o vorbă de cu sara și la primit de nuci și mere dulci. Scolile si liceele din Brasov ii vor colinda pe cei de fata si vor prezenta cate un program artistic in fiecare zi de festival de la ora 10:00 la ora 21:00.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!