Se face cautarea...
15 decembrie 2013
duminică, decembrie 15, 2013

Expozitie de jucarii de pe vremea bunicilor si strabunicilor - la Casa Muresenilor


Copiii si adultii nostalgici dupa perioada copilariei pot vizita, la Muzeul "Casei Muresenilor", o expozitie cu jucarii de altadata. Unele dintre papusile sau masinutele de odinioara expuse sint de pe vreme copilariei strabunicilor, atingind ca vechime un secol. Una dintre figurine depaseste chiar 130 de ani de cind a fost produsa in Germania.

Tot in expozitie sint si jucarii mecanice care sint inca functionale. Nu lipsesc calutii-balansoar sau tricicletele, gen de jucarii care inca ii mai incinta si pe copiii de azi, dar care sint fabricate acum din altfel de materiale. Cu o tricicleta identica cu una dintre cele aflate in expozitiei s-a jucat si Regele Mihai in copilarie, existind fotografii care dovedesc acest lucru. Printre obiecte se gaseste si un carucior pentru gemeni, produs in jurul anului 1920, care, prin design, ne reda parfumul acelei epoci.

Toate obiectele expuse apartin domnului Marian Spatariu, "un copil batrin", dupa cum se denumeste, care a pastrat pasiunea pentru jucarii pina la virsta sa actuala cind ar putea fi si bunic. Colectionarul a inceput sa adune obiecte inca din copilarie iar fascinatia pentru lucrurile vechi l-a determinat sa aiba si o ocupatie legata de antichitati.

Expozitia de la Casa Muresenilor va fi deschisa pina in luna martie 2014. Toti vizitatorii care vin sa o vada vor plati bilet de copil, adica de 2 lei, indiferent de virsta pe care o au.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!