Se face cautarea...
14 decembrie 2013
sâmbătă, decembrie 14, 2013

Celebrul violonist Edvin Marton in concert extraordinar, la Brasov

Duminica, 15 decembrie, ora 19.00, cunoscutul artist va putea fi admirat atit in postura de violonist, cit si de dirijor, pe scena Salii Sporturilor din Brasov. Concertul este dedicat apropiatei sarbatori a Craciunului si va consta in interpretarea unor compozitii celebre semnate de Strauss și Wolfgang Amadeus Mozart. Edvin Marton va fi acompaniat de Vienna Strauss Orchestra, al carei dirijor și prim violonist este, dar si de un ansamblu de instrumentiști ai Operei și Filarmonicii din Brașov.

Câștigător al Premiului Emmy, artistul va oferi un regal muzical cu vioara sa Stradivarius, intr-o combinație fascinantă de rafinament, energie și pasiune.

Edvin Marton este un ucrainian de etnie maghiara, care va implini, curind, virsta de 40 de ani. El a studiat la scoli de muzica prestigioase precum Tchaikovsky Music School din Moscova, Music Academy din Budapesta, Music Academy din Vienna si Juilliard School of Music din New York. S-a dedicat interpretarii muzicii clasice dar are si compozitii proprii. A vindut peste 5 milioane de albume in toata lumea si a sustinut peste 1000 de concerte internationale, inclusiv pe mari scene ale lumii.

Edvin Marton a cistigat si premii importante precum: medalia de aur a Competitiei Internationale de Vioara din Canada, un premiu MTV Music Award si a contribuit la castigarea concursului Eurovision din 2008 de catre reprezentantul Ucrainei, pe care l-a acompaniat pe scena. A avut colaborări muzicale inedite cu artiști de renume internațional: Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp sau Gloria Gaynor. Si-a pus amprenta pe coloane sonore ale unor filme devenite celebre precum Titanic: cantecul “My Heart Will Go On” sau Evita: cantecul “Don’t Cry For Me, Argentina”.

In prezent, violonistul locuieste in Los Angeles, unde, printre concertele internationale, lucreaza la un nou album care va fi lansat anul viitor. In continuare, puteti asculta cea mai vizionata interpretare a sa de pe canalul sau Youtube:
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!