Se face cautarea...
30 noiembrie 2013
sâmbătă, noiembrie 30, 2013

Piata Sfatului invadata de raze laser

Vineri seara (29 noiembrie), Piata Sfatului a fost invadata de raze laser multicolore si simboluri nationale desenate cu lumina, in cinstea Zilei de 1 Decembrie. Tot spectacolul s-a desfasurat pe o coloană sonoră ce a reunit fragmente din Balada lui Ciprian Porumbescu, Rapsodia lui George Enescu, Imnul Naţional şi Imnul Uniunii Europene.

Contururile Casei Muresenilor au fost evidentiate tot cu lasere. In acelasi timp, pe fatada cladirii au fost proiectate, in scroll, date istorice despre familia Muresenilor, din rindul careia au aparut importanti oameni de cultura in spatiul romanesc transilvanean.


Gangul care duce catre intrarea in Muzeul Imnului National, cit si curtea interioara a acestuia, au fost luminate in culori pentru a atrage trecatorii in salile muzeale unde s-au desfasurat diferite manifestari. Aici au fost realizate o serie de ateliere cu specific românesc, susţinute de incubator107 Braşov, unde participanţii au învăţat să realizeze broşe cu motive româneşti, să deseneze tricouri în cele 3 culori naţionale si să gătească româneşte.

De asemenea, au existat diverse momente artistice, cum ar fi teatru românesc şi un atelier de realizat opinci pentru cei care au vrut să experimenteze viaţa satului românesc din secolele trecute.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Transilvania din Braşov, incubator107 Braşov si Muzeul Imnului National Casa Muresenilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!