Se face cautarea...
19 noiembrie 2013
marți, noiembrie 19, 2013

La Brasov, se face primul pas concret spre unificarea Karate-ului din Romania.

Presedintele Federatiei Romane de Karate, Lucian Baroiu, spune ca sint sanse mari ca, in citeva luni, toate cele 6 mari stiluri de karate care se practica in Romania sa se unifice, organizational, si sa se afilieze la FRK. Un prim pas catre punerea in practica a acestei unificari este organizarea, la Brasov, a primei ediţii a Openului României la karate, competiţie care este deschisă tuturor membrilor celor trei mari organizaţii de karate din ţară, FRK, FRK WKC şi SKDUN.

In prezent, FRK asteapta ca si organizatiile de karateka care practica stilurile Kyokushin si Ashihara sa se hotarasca si sa vina alaturi de celelalte federatii afiliate. La ora actuala, in Romania, se apreciaza ca exista circa 60.000 de persoane care practica karate in cadrul a aproximativ 500 de cluburi. Unele cluburi sint private iar unii dintre practicanti fac karate pentru dezvoltare personala si nu pentru performanta.

Lucian Baroiu spune ca cele mai puternice competitii de karate sint cele organizate de WKF la care este afiliata si FRK. Romania nu a reusit pina acum sa cistige decit citeva medalii de bronz la campionatele mondiale organizate de Federatia Mondiala de Karate. Odata cu unificarea organizatiilor de karate, Federatia Romana de Karate spera, ca prin noua organizare manageriala, de marketing si PR, sa creeze conditiile selectarii celor mai buni sportivi romani care sa poata aduce intr-un viitor apropiat si titluri de campioni mondiali WKF.

Openul României la karate se va desfasura in perioada 23 - 24 Noiembrie 2013, în Sala Sporturilor din Brașov, si este adresat cadetilor, juniorilor, U21 si seniorilor. Au drept de participare toti sportivii legitimati la cluburi sportive afiliate la o Federatie de Karate sau de Arte Martiale din Romania. Pina marti, 19 noiembrie, ultima zi de inscriere, se inscrisesera circa 400 de sportivi. Intrarea spectatorilor se va face pe baza de bilete, care vor costa intre 10 si 20 de lei.

Declaratii ale presedintelui FRK, facute in conferinta de presa la Brasov:

2 comentarii:

  1. ar fi fost foarte bine daca dadeati Conferinta de presa ca atare .....nu Videoclip !

    RăspundețiȘtergere
  2. Va fi spectacol , circ si paine ... circul pentru fraieri painea o ia Baroiu prin firmele capusa . Mecanismul a inceput sa functioneze si cluburile vor plati, vor platiiiiii.... din ce in ce mai multi bani pentru bunastarea minunatului presedinte.

    RăspundețiȘtergere

 
Back to top!