Se face cautarea...
8 septembrie 2013
duminică, septembrie 08, 2013

FRIR 2013 - Armata romana intre trecut si prezent



Cea de a cincea editie a Festivalului de Reconstituire Istorica de la Rasnov a avut ca tema inceputul si prezentul Armatei romane. Tema a fost inspirata de faptul ca in acest an se implinesc 135 de ani de la incheierea Razboiului de Independenta si 90 de ani de la infiintarea Brigazii 2 Vanatori de Munte, din care face parte acum si Batalionul 21 din Predeal.

Trecutul a fost adus in actualitate de Asociatia 6 Dorobanti din Bucuresti, care a prezentat publicului uniformele si armele militarilor care au luptat in Razboiul din 1877.

Dorobantii au demonstrat militarilor de azi cum se pornea un atac pe cimpul de lupta in urma cu 135 de ani.

Ca un salt inainte peste timp, vanatorii de munte de la Batalionul 21 au demonstrat, la randul lor, cum isi indeplinesc militarii de azi misiunile pe teatre de operatiuni, precum cel din Afganistan.

In a doua zi de festival, vanataorii de munte au realizat si un exercitiu demonstrativ alpin pe stincile de la Cheile Rasnoavei. In cadrul manifestarii, la cinematograful Amza Pellea din Rasnov a fost organizat un simpozion de istorie militara, in care au fost prezentate fotografii de arhiva inedite si cea mai veche filmare din Brasov, care ilustreaza vizita familiei regale la Regimentul Vanatorilor de Munte din anul 1920.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!