Se face cautarea...
6 iulie 2013
sâmbătă, iulie 06, 2013

Festivalul Fatzada 2013 - ARTEroportul din Piata Sfatului



Editia a 5 -a a Festivalului de Arta si Cultura Urbana s-a desfasurat in Piata Sfatului, organizata fiind de Depozitul De Arta Urbana in colaborare cu Primaria Brasov. Deoarece tema festivalului a fost "zborul", cu tot ce poate insemna acesta, spatiul pietii a fost transformat in ARTEroport. Artisti din toata tara au putut participa cu lucrari proprii, pe care le-au expus sau le-au creat pe loc in fata vizitatorilor. Alaturi de expozitiile de pictura, grafitti, fotografii, obiecte handmade si instalatii din materiale eco, a fost organizata o noua expozitie "Orasul Memorabil", in care au fost expuse fotografii cu imagini din trecutul Brasovului, cu un accent pus pe ilustratii din domeniul aviatic.

Prin amabilitatea Aeroclubului Roman, filiala Brasov, in Piata Sfatului au fost aduse patru aparate de zbor: un avion IAR 46, doua planoare, un IS 28 B2 si un IS 29, precum si un planor Grunau Baby din 1934, un model "istoric" cu care s-a inceput planorismul in Romania. De linga aparatele de zbor n-au lipsit nici pilotii sau stewardesele, care au oferit informatii si indrumari vizitatorilor. Momentele de maxima spectaculozitate au fost oferite de parasutistii aeroclubului care au realizat aterizari dificile dar precise la punct fix chiar in Piata Sfatului. Totodata, citeva avioane au survolat centrul vechi al orasului si au executat acrobatii.

Tot legat de aparate de zbor au fost si expozitiile de machete si echipamente de parapanta si moto-parapante. O drona a surprins de la inaltime imagini video cu activitatile din cadrul festivalului.

Atmosfera a fost animata de spectacole de teatru de papusi, muzica si dans. Asociatia Rockabilly Romania a adus in actualitate stilul de viata rock and roll specific anilor '50 prin dans, fotografie, coafuri si machiaj, accesorii si imbracaminte dar si atitudina fetelor pin-up.

Festivalul a promovat alimentatia naturala si miscarea, ca modalitati de intretinere a sanatatii. Vizitatorii au putut face exercitii de fitness pe aparate performante si au putut juca badminton sau squash. Pentru squash a fost amenajata o sala speciala in care s-a desfasurat o competitie nationala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!