Se face cautarea...
14 mai 2013
marți, mai 14, 2013

Cum poti vizita online Casa Alba cu Street View



Ati vazut-o de nenumarate ori prin filme, in stirile TV sau in fotografii. Este simbolul presedentiei SUA si locul in care locuieste cel mai puternic om al planetei. Este Casa Alba. Pina de curind, resedinta lui Barack Obama putea fi vizitata gratuit de oricine dorea. Bineinteles, dorinta de vizitare trebuia anuntata cu pina la 6 luni inainte si nu mai putin de 21 de zile in avans. Exista si posibilitatea ca vizitele sa fie suspendate, chiar in ultimul minut, functie de programul activitatilor din institutia americana.

La intrarea in Casa Alba se faceau verificari stricte iar tururile erau supravegheate atent de oamenii de la Secret Service. Din cauza reducerilor bugetare de la inceputul acestui an, presedentia SUA a fost nevoita sa faca reduceri de personal iar din 9 martie 2013 a decis sa suspende vizitele la Casa Alba pina la o data neprecizata.

Ei bine, resedinta poate fi vizitata si virtual. Tot gratuit, fara programare, fara controale si fara nici o graba. Daca intrati pe Google Maps, puteti folosi optiunea Street View pentru a "intra" in Casa Alba. Se pot vizita incaperile care puteau fi vizualizate si in mod real. Evident, nu poate fi vizitat biroul presedintelui, din motive lesne de inteles.

Asadar, ce poate fi vizitat. Pe linga Holul de Intrare se pot vizita:

Camera Albastra, folosita in general pentru receptii

Camera Rosie, folosita pentru mici petreceri in ultimii ani. In secolul trecut s-a folosit pentru mici concerte de camera.

Camera Verde, folosita pentru receptii mici si ceaiuri. Este una din incaperile in care oaspetii invitati la un dineu de stat servesc un cocktail inainte de a intra in sala in care se ia masa.

Camera de Est, cea mai mare incapere din cladire.

Camera Dineurilor de Stat, folosita pentru servirea meselor de catre invitati.

La subsolul cladirii pot fi vizitate alte incaperi:

Camera China, in care sint expuse portelanuri chinezesti colectate de fostii presedinti. Aceasta camera este folosita de Prima Doamna pentru ceaiuri, mici receptii si intilniri.

Camera Vermeil, in care se gaseste o mica colectie de argintarii si obiecte din argint aurit. Tot aici sint expuse portretele unor prime doamne din trecut.

Biblioteca, folosita atit de Presedinte cit si de Prima Doamna pentru ceaiuri si intilniri.

Daca sinteti curios sa stiti cu ce tehnologie s-a creat spatiul virtual al Casei Albe mergeti la: http://www.youtube.com/watch?v=SIOUhjL5fKI

Este bine sa stiti ca puteti vizita virtual o multime de muzee si locuri interesante din lume. Daca mergeti la pagina http://www.googleartproject.com/collections/ veti gasi o lista cu institutii de cultura pe care le puteti vizita. Puteti vedea, cit se poate de aproape, in galerii, obiecte de arta si picturi celebre ale unora dintre cei mai cunoscuti artisti.

Mail multe despre Casa Alba: https://ro.wikipedia.org/wiki/Casa_Alba

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!