Se face cautarea...
20 mai 2020
miercuri, mai 20, 2020

Reguli la nivel local in perioada "starii de alerta" din timpul epidemiei de Covid-19

Începând cu data de 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă la nivel naţional şi în urma unei analize avute cu fiecare instituţie din subordinea Consiliului Local, primarul municipiului Braşov a dispus următoarele măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID 19:
- toate parcurile din municipiul Braşov vor fi deschise, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială;
- este interzis accesul cetăţenilor în locurile speciale de picnic;
- locurile de joacă pentru copii rămân în continuare închise;
- Poliţia Locală va avea patrule în toate aceste zone, pentru a asigura respectarea acestor măsuri;
- Poliţia Locală va patrula în zona centrală pentru a asigura respectarea prevederilor privind distanţarea socială (grupuri de maxim 3 persoane);
- începând cu data de 18 mai, parcarea multietajata de la Regina Maria va fi redeschisă publicului;
- accesul în Primăria Braşov şi în instituţiile din subordinea Consiliului Local va fi permis doar persoanelor care au mască de protecţie şi care au o temperatură ce nu depăşeşte 37,3 grade. Măsurarea temperaturii se va face fie cu ajutorul camerelor de termoviziune cu recunoaştere facială, fie cu ajutorul sistemelor de măsurare a temperaturii de la distanţă (,,termometre pistol”);
- funcţionarii publici din Primăria Braşov şi din instituţiile subordonate vor începe programul de lucru decalat, de la ora 7.00, 8.00, 9.00;
- în ceea ce priveşte relaţia cu publicul, recomandarea Municipalităţii este de utilizare, în continuare, a comunicării on-line, atât pentru depunerea şi ridicare de documente, cât şi pentru solicitările de informaţii şi petiţii;
- Poliţia Locală va asigura respectarea măsurilor de siguranţă pe mijloacele de transport în comun şi va avea echipaje care vor sprijini angajaţii RATBv în asigurarea regulilor stabilite de operatorul de transport.

Creşele din municipiul Braşov au, în continuare, activitatea suspendată. Cererile pentru înscrierea copiilor în creşă se pot depune, în continuare, pe adresa de e-mail.

Teatrul Sică Alexandrescu, Opera Braşov, Filarmonica Braşov şi Teatrul Arlechino vor avea activitatea suspendată în continuare, cel puţin în perioada declarării stării de alertă şi de aplicare a măsurilor prevăzute pentru această perioadă.

Toate pieţele din municipiul Braşov au program normal de vară, luni-sâmbătă: 7.00 - 20.00, iar duminică 7.00 - 16.00.

Începând cu data de 19.05.2020 Grădina Zoologică va avea program de funcţionare normal pentru perioada de vară: marţi - duminică, 9.00 - 20.00, cu următoarele precizări: vizitatorii vor avea acces doar la spaţiile deschise (fără planetariu, clădirea exotică şi casa maimuţelor) şi vor trebui să respecte o serie de reguli.

Accesul pe bazele sportive aparţinând Municipalităţii este, în continuare, suspendat. La Clubul Sportiv Municipal Corona Braşov, având în vedere faptul că această structură sportivă a Municipalităţii nu dispune de facilităţile prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii, toate secţiile acestui club sportiv au activitatea suspendată, în continuare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!