Se face cautarea...
5 septembrie 2018
miercuri, septembrie 05, 2018

Festivalul Cerbul de Aur 2018 in fotografii sferice

In perioada 29 august - septembrie 2018, la 50 de ani de la primul spectacol, la Brasov a fost organizata o ediție aniversară a Festivalului International Cerbul de Aur. Dupa intreruperea din anul 2009, ediția cu numărul 18 a fost dedicata si Centenarului Marii Uniri de la 1918. In prima zi a fost pregatita Gala dedicată laureaților Cerbului.

Spectatorii și telespectatorii s-au reîntâlnit cu artiști români care au scris istorie la Cerbul de Aur – Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Tot în această seară, au fost prezentate momente speciale în care au fost evocati artiști dispăruți, interpreți care au marcat Festivalul Cerbul de Aur în calitate de concurenți sau artiști în recital, precum Laura Stoica, Mălina Olinescu, Anda Călugăreanu sau Dan Spătaru



In a doua si a treia seara de festival a avut loc concursul de interpretare la care au participat 18 artisti din 15 tari. Din Romania au concurat Raluca Blejușcă, Dora Gaitanovici si Ovidiu Anton.

În seara inaugurală au susținut recitaluri Gigliola Cinquetti, Interpretul de fado Paulo Braganca, The Humans și Andra. În a doua seară a festivalului recitalurile au fost susținute de Linda și Flavius Teodosiu, Loredana și Amy Macdonald iar in a treia seara au cintat Horia Brenciu, Delia și James Blunt.

În cea de a patra seară a festivalului s-au decernat premiile iar recitalurile au fost sustinute de Nicole Scherzinger, Edvin Marton, The Motans, Eleni Foureira, Carla’s Dreams.

Ultima seară a festivalului a fost un regal de folclor românesc, cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionut Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Orchestra Lautarii condusă de maestrul Nicolae Botgros și Grigore Lese.

De asemenea, în premieră la Cerbul de aur, folcorul a fost prezentat și în formă modernă de Damian Drăghici și Alex Calancea. Seara s-a incheiat cu un proiect evocare istorică - Toți K1 pentru România.

Marele Trofeu al ediţiei aniversare şi a premiul de 25.000 de euro a fost castigat de artista Inis Neziri din Albania. Ea a interpretat, în concurs, piesele „Dau viata mea pentru o iubire" și "Piedestal".

Au mai fost acordate urmatoarele premii:
Premiul I - Olivier Kaye, Belgia
Premiul II - Antonia Gigovska, FYR Macedonia
Premiul III - Kelly Joyce, Franța
Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune – Lidia Isac, Republica Moldova
Premiul Municipiului Brașov - Ryan O'Shaughnessy, Irlanda
Premiul Județului Brașov – Damiano Borgi, Italia
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești – Raluca Blejușcă, România
Premiul Presei Festivalului – Ovidiu Anton, România
Premiul Publicului – Olivier Kaye, Belgia

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Artiștii de la Cerb au urcat pe o scenă pe care au mai cântat și Metallica, Iron Maiden, Dua Lipa, Maluma, Prodigy, Martin Garrix, Depeche Mode, Nick Cave sau Kings of Leon. Prin cifrele sale, structura montata in Piata Sfatului a fost impresionantă:

– Suprafață de 800 de metri

– Cele 50 de mii de componente au fost aduse în 12 tiruri de câte 20 de tone.

– Scena a avut aprox. 250 tone, fără echipamente și 18 metri înălțime, depășind un bloc cu patru etaje.

–  Tavanul a putut susține 60 de tone.

– Un ecran LED curbat, acționat de 12 motoare, a mascat orchestra festivalului în funcție de momentul scenic.

– 500 de metri patrati de ecrane LED

– Instalația de sunet a avut un power handling de 100.000 de watti. Artiști ca Brian Adams, Coldplay, Gorillaz sau Radiohead au folosit exclusiv această instalație pentru turneele lor mondiale.

Festivalul s-a desfășurat într-un perimetru de 9000 metri patrati, în decorul istoric al Pieței Sfatului din Brașov.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!